Cover voor 1 juli: nieuwe ronde STAP-subsidie trainingen en opleidingen

1 juli: nieuwe ronde STAP-subsidie trainingen en opleidingen

Vraag 'm op tijd aan!

Doordat de STAP-regeling in de loop van 2023 meerdere keren is aangepast, is de informatie in dit bericht niet meer actueel. Actuele informatie lees je in het bericht STAP-subsidie alleen nog voor OCW-erkende opleidingen.

Op 1 juli aanstaande start een nieuwe aanvraagronde voor de STAP-subsidie. Dit is een individuele subsidie van maximaal 1000 euro voor scholing en ontwikkeling. Verschillende trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Werkenden en werkzoekenden kunnen sinds dit jaar een STAP-budget van maximaal 1000 euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. De subsidie kan worden gebruikt voor het volgen van een training, cursus of opleiding om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Hoe werkt de STAP-subsidie?

  • Als je je aanmeldt voor een training met branche-erkenning, ontvang je van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs voor de gekozen training.
  • Met dit bewijs kun je vanaf 1 juli de STAP-subsidie aanvragen via het STAP-portaal van het UWV. Hier log je in met je DigiD.
  • Het UWV vergoedt de kosten voor de opleiding of training aan de opleider.
  • De training moet binnen 3 maanden (maar niet eerder dan 4 weken) na de aanvraag starten.
  • Een medewerker kan per jaar één keer een STAP-subsidie aanvragen. Op is op, dus wees er op tijd bij!

Welke trainingen zijn branche-erkend?

Met ingang van 1 juli 2022 kan de STAP-subsidie worden aangevraagd voor de volgende opleiders en trainingen:

Bakery Institute

Foodbase

HAS Hogeschool

IJscentrum

Nieuws uit de branche