Cover voor Andere vorm voor Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm

Andere vorm voor Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm

‘Bijeenkomsten op dit moment niet de beste manier’

De organisatie van Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm kreeg enthousiaste reacties op de inhoud van de geplande bijeenkomsten over onder andere communicatie en gezond werken. De vorm – een middag met interactieve workshops – blijkt echter op dit moment minder geschikt te zijn. De organisatie heeft daarom besloten dat de fysieke bijeenkomsten in Vlaardingen en Leeuwarden niet doorgaan, en gaat op zoek naar een andere manier om de inhoud daarvan over te brengen.

Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm is opgezet als een interactieve middag voor teams uit de bakkerijsector, met onder andere een powersessie over nachtwerk en workshops over jongerencommunicatie, financiële fitness en gezond aan het werk blijven. De achterliggende gedachte daarbij is dat je als team meer kunt bereiken.

Pilot

“Teams in Topvorm was een pilot om tijdens een sessie met medewerkers en leidinggevenden te werken aan kennis en inzichten over deze onderwerpen. Het aantal aanmeldingen bleef echter achter, terwijl we wel goede reacties op de inhoud van het programma kregen. Op dit moment blijkt bij veel bedrijven de tijd en mankracht te ontbreken om hiervoor een middag vrij te maken. Fysieke bijeenkomsten zijn dus momenteel geen efficiënte vorm om met deze onderwerpen aan de slag te gaan”, constateert David de Bruijn, projectmanager van Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm.

Andere manier

De pilot omvatte twee bijeenkomsten in juni, in Vlaardingen en Leeuwarden. Deze gaan niet door. In de zomer werkt Bakbekwaam aan een andere vorm om de kennis en inzichten beschikbaar te maken voor de branche. “Ons doel is om iedereen in de branche goed van dienst te zijn met informatie over werken en leren”, zegt David de Bruijn. “Daarom gaan we uitzoeken hoe we medewerkers en leidinggevenden in de bakkerijsector op een andere manier kunnen helpen: een manier die beter bij de huidige omstandigheden past dan een fysieke bijeenkomst, flexibeler is en minder tijd en moeite kost. Het informatieplatform Bakbekwaam zal daarbij intensief worden gebruikt, dus houd dit in de gaten voor updates.”

Nieuws van Bakbekwaam in je mailbox?

Wil je eenvoudig op de hoogte blijven van actuele informatie op Bakbekwaam? Abonneer je dan op de Bakbekwaam-nieuwsbrief, en ontvang maandelijks al het nieuws over leren en werken in je mailbox!

Nieuws uit de branche