Cover voor Bedrijfsontwikkelplan: nu aanmelden, begin 2024 aan de slag

Bedrijfsontwikkelplan: nu aanmelden, begin 2024 aan de slag

Profiteer nog van de mogelijkheid om gratis mee te doen

Dit najaar is een nieuw traject van het Bedrijfsontwikkelplan gestart: er is nog een beperkt aantal gratis plekken voor ambachtelijke en industriële bakkerijen. Is jouw bedrijf geïnteresseerd in deelname, maar zit je midden in de najaars- en decemberdrukte? Geen probleem: als je je voor 30 november aanmeldt, kun je ook in januari of februari 2024 aan het traject beginnen. En ook dan kun je nog profiteren van het gratis aanbod.

Wat is het Bedrijfsontwikkelplan?

Een Bedrijfsontwikkelplan:

  • maakt duidelijk waar het bedrijf naartoe wil, en welke kennis, vaardigheden en functies hiervoor nodig zijn;
  • helpt bij gericht opleiden van medewerkers, zodat zij duurzaam inzetbaar zijn;
  • geeft aan hoe medewerkers zich kunnen ontwikkelen: binnen de ontwikkeldoelen van het bedrijf én hun eigen behoeftes.

Zo is een Bedrijfsontwikkelplan dus een win-winsituatie:

  • medewerkers voelen zich betrokken bij het bedrijf en de toekomst ervan, en zien hoe zij zich kunnen ontwikkelen;
  • het bedrijf krijgt een concreet en praktisch actieplan voor de komende jaren én weet hoe medewerkers zich daarvoor moeten ontwikkelen.

Eerdere deelnemers zijn enthousiast

Onder andere Bakkerij Smithuis (Oldenzaal), Bakkerij Faber (Hoogeveen), Bakkerij Borgesius (Rotterdam), Bakkerij Rijnbeek (Pijnacker) en Maison Kelder (Den Haag) deden eerder mee aan het traject. Hun positieve ervaringen en meer informatie over het Bedrijfsontwikkelplan lees je op Bakbekwaam.

Je probeert vast te leggen wat de strategie van de klant is en hoe wij daarbij kunnen aansluiten. Wat hebben wij dan voor mensen nodig en over welke vaardigheden moeten zij beschikken?

Hans van Scherpenzeel, bakkerijmanager Bakkerij Borgesius

Bedrijfsontwikkelplan: nu aanmelden voor gratis deelname

De kosten van het Bedrijfsontwikkelplan bedragen normaal gesproken maximaal € 1.500 per bedrijf. Dit najaar kan een beperkt aantal bakkerijen nog gratis deelnemen aan het traject, dus wees er snel bij!

Is het de komende tijd druk, maar wil je 2024 voortvarend beginnen? Als je je voor 30 november aanmeldt, kan het traject ook in januari of februari 2024 van start gaan en komt je bedrijf – zolang er nog gratis plekken zijn – ook in aanmerking voor die gratis deelname. Aanmelden kan bij de Stichting Bakkracht via info@bakkracht.nl. Daar kun je ook terecht voor meer informatie.

Al met al heeft het Bedrijfsontwikkelplan ons veel gebracht. Je krijgt goede ideeën aangereikt die je aan het denken zetten. We zijn op een unieke manier met onze medewerkers in gesprek gegaan en hebben ontdekt dat zij heel creatieve ideeën hebben.

Barbara Rijnbeek, Bakkerij Rijnbeek

Nieuws uit de branche