Cover voor Branche-erkenning voor trainingen per 1 december

Branche-erkenning voor trainingen per 1 december

Deelnemers komen in aanmerking voor STAP-subsidie

Verschillende opleidingen en trainingen voor de bakkerijbranche hebben een branche-erkenning. Dat betekent dat ze aansluiten bij de kennis en vaardigheden die in de branche worden gevraagd. De trainingen zijn opgenomen in het scholingsregister van DUO, zodat deelnemers aan de trainingen in aanmerking kunnen komen voor de STAP-subsidie.

Erkenning voor twee jaar

Verschillende trainingsaanbieders ontvingen eind 2021 een voorlopige branche-erkenning voor een aantal van hun trainingen. Op basis van deze branche-erkenning kan voor deze trainingen de STAP-subsidie worden aangevraagd.

In 2022 heeft de onafhankelijke organisatie Certifex Food de trainingen beoordeeld op verschillende onderdelen. Daarnaast hebben bedrijven uit de industrie en het ambacht aangegeven of de trainingen met een voorlopige erkenning echt relevant zijn voor de branche. Dit heeft ertoe geleid dat onderstaande trainingen per 1 december 2022 een branche-erkenning ontvangen voor twee jaar. Ze zijn opgenomen in het scholingsregister van DUO, zodat deelnemers de STAP-subsidie kunnen aanvragen:

Bakery Sweets Center

Foodbase

IJscentrum

HAS Hogeschool

Het Bakery Institute heeft een deel van zijn trainingen laten erkennen bij de SVH. Deze trainingen komen dus ook in aanmerking voor financiering vanuit de STAP. Het gaat om de trainingen voor professionals, de 9-weekse opleidingen Boulangerie en Patisserie en de 20-daagse Patisseriecursus.

Branche-erkenning is kwaliteitskeurmerk

Met een branche-erkenning geeft de branche een kwaliteitskeurmerk af voor trainingen en opleidingen. Dit kwaliteitskeurmerk waarborgt dat opleidingen en trainingen aansluiten bij de kennis en vaardigheden die de branche vraagt. De branche-erkenning geeft ook aan dat de aanpak, vorm en flexibiliteit van de inhoud en uitvoering van de training of opleiding passen bij de doelgroep.

Branche-erkenning is houvast

Voor medewerkers en werkgevers is een branche-erkenning een houvast bij het zoeken naar een passende opleiding of training. Voor opleiders is de erkenning een manier om zich te onderscheiden, zowel richting (mogelijke) deelnemers als richting bedrijven.

Nieuws uit de branche