Cover voor Brood & Ko wint industriële stofzuiger

Brood & Ko wint industriële stofzuiger

Bakker ontwikkelt creatieve oplossing tegen meelstof

Brood & Ko bedacht een creatieve oplossing: ze verminderen de hoeveelheid meelstof in de lucht met een eenvoudige installatie die water vernevelt boven de werkbank. Daarmee wonnen ze een industriële stofzuiger. In de Week van de RI&E konden bakkerijen namelijk zo’n stofzuiger winnen met hun oplossing voor een opgeruimde en schone werkplek.

Guido van Daalen van Brood & Ko: “Met name bij de werkbank pak je vaak een handje bloem om de bank iets te bestrooien. De installatie vernevelt water boven deze werkbank, waardoor de stofdeeltjes snel dalen en dus niet ingeademd worden. Met dit systeem blijven er geen natte plekken achter en er ontstaan dus ook geen aangekoekte plakresten op de werkbank. Wanneer de bakkers de installatie aan hebben staan, ervaren ze het ook echt als een plek waar frisse lucht hangt en zij merken verschil met wanneer hij uit staat. De installatie is simpel te monteren met wat rvs, een wateraansluiting, luchtdrukaansluiting en twee vernevelkopjes.”

Blij met Stofvrij

Robert Swensson van Veilig en gezond in het Bakkersbedrijf noemt de installatie van Brood & Ko een mooi voorbeeld van hoe je op een creatieve manier de blootstelling aan meelstof kunt verminderen . “Daarnaast gebruikt Brood & Ko ook stuifarme strooibloem. Een goede industriële stofzuiger is een ander belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen meelstof en dé manier om de werkplek schoon te houden. Het is dan ook met veel plezier dat ik deze stofzuiger overhandig aan dit mooie bedrijf! Met een combinatie van maatregelen is de blootstelling echt aanzienlijk te verminderen.”

Guido van Daalen (Brood & Ko) en Robert Swensson (Veilig en gezond in het Bakkersbedrijf)
Guido van Daalen (Brood & Ko) en Robert Swensson (Veilig en gezond in het Bakkersbedrijf)

Nieuws uit de branche