Cover voor Vragen over de cao? Stel ze aan de Cao Assistent!

Vragen over de cao? Stel ze aan de Cao Assistent!

Hoe zit het met bedrijfskleding? Krijg ik vrij voor mijn verhuizing? Waar vind ik informatie over de vitaliteitsregeling? Het antwoord op dit soort vragen is nu sneller dan ooit te vinden via de Cao Assistent van Bakbekwaam: een tool die je duidelijk en eenvoudig antwoord geeft op je vraag over de cao.

Vragen stellen aan de Cao Assistent is net alsof je een gesprek voert via bijvoorbeeld WhatsApp: je stelt een vraag en de assistent geeft antwoord. Als het nodig is, vraagt de assistent om meer informatie of helpt bij het formuleren van de vraag.

De Cao Assistent werkt door middel van AI, oftewel kunstmatige intelligentie, en kan daardoor bijzonder snel grote hoeveelheden informatie doorzoeken. Dit maakt de assistent erg geschikt om vragen te beantwoorden over een omvangrijke tekst als de Cao Bakkersbedrijf. “Op deze manier kan iedereen gemakkelijk de cao-tekst raadplegen zonder het hele cao-boekje door te nemen: je hoeft alleen je vraag maar in te tikken en de Cao Assistent helpt je verder”, zegt Natalie Anceaux, projectleider van Bakbekwaam.

Cao-informatie het meest geraadpleegd

Bezoekers komen vaak naar Bakbekwaam om informatie uit de cao te vinden, zegt Natalie Anceaux. “Dat bleek ook weer uit het onlangs uitgevoerde gebruikersonderzoek. Bakbekwaam zoekt continu naar manieren om medewerkers en leidinggevenden in de bakkerijbranche zo duidelijk, efficiënt en laagdrempelig mogelijk te informeren, dus hier lag een kans om hen nog beter van dienst te zijn. Met de nieuwste ontwikkelingen rondom AI bleek het mogelijk om bezoekers sneller en eenvoudiger dan ooit antwoord op hun vragen te geven. Daarom hebben we de Cao Assistent ontwikkeld.”

De Cao Assistent is uitgebreid getest en vervolgens als pilot enige weken online gezet. “Ook zonder dat we er ruchtbaarheid aan gegeven hebben, gebruiken al veel Bakbekwaam-bezoekers de assistent. Vragen die binnenkomen zijn bijvoorbeeld: ‘Welke toeslag krijgt mijn verkooppersoneel op Koningsdag?’, en ‘Heb ik recht op reiskostenvergoeding?’ We kunnen dus wel zeggen dat de Cao Assistent in een duidelijke behoefte voorziet”, concludeert Natalie Anceaux.

Probeer het zelf: ga naar de Cao Assistent en stel je vraag over de cao!

Nieuws uit de branche