Vanaf 2 juni 2025 heeft de Nederlandse bakkerijbranche er drie Meesters bij: Bas Gommans, Hans Peter Winter en Nick van Doorn hebben op 28, 29 en 30 april met succes hun Meesterproef afgelegd. Zij mogen zich binnenkort officieel Meester Patissier of Meester Boulanger noemen.
De Meestertitel is de hoogste erkenning binnen het ambachtelijke bakkersvak. Om deze titel te behalen, moeten kandidaten het veeleisende Meestertraject succesvol afronden. Dat traject omvat een strenge selectie, portfolioanalyse, schriftelijke voorbereiding en praktijkexamen, waarbij de kandidaten excellent vakmanschap, creativiteit, visie, innovatiekracht en persoonlijke signatuur aan de vakjury moeten laten zien.

Inauguratie en nieuw boek
De drie nieuwe Meesters worden tijdens de officiële inauguratie op 2 juni 2025 bij InnStyle in Maarssen opgenomen in de gelederen van de Meesters: een select gezelschap van vakmensen op het hoogste niveau. Zij committeren zich aan de Code van Eer en leveren de komende jaren een actieve bijdrage aan de sector, onder andere door gastlessen, demonstraties en kennisdeling.
Op 2 juni wordt ook het nieuwe boek ‘Vakmanschap’ gepresenteerd. Dit rijk geïllustreerde boek is een uitgave van Vereniging de Meesters, met de verhalen, recepten en drijfveren van tien Meester Boulangers en Patissiers. Het boek vol persoonlijke portretten en vaktechnische inspiratie is een ode aan het ambacht en een stimulans voor de volgende generatie vakmensen.
Meer over de Meesters
- Website de Meesters (opent in nieuw venster)