Cover voor Essentiële trainingen FoodBase alsnog beschikbaar

Essentiële trainingen FoodBase alsnog beschikbaar

De FoodBase-trainingen Fysieke belasting voor ambacht en industrie en de trainingen voor praktijkbegeleiders en assessoren zijn weer beschikbaar voor de bakkerijbranche. Deze trainingen zijn essentieel, omdat ze wettelijk verplicht of uniek voor de branche zijn.

Begin april 2024 maakte FoodBase bekend dat het de dienstverlening tot de kern zou beperken. Daardoor vervielen alle trainingen die FoodBase aanbood. Een aantal van die trainingen is echter essentieel voor de branche; het opheffen van het FoodBase-trainingsaanbod zou betekenen dat de bakkerijbranche bijvoorbeeld niet meer aan wettelijke verplichtingen voldoet.

Alsnog beschikbaar

Het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf, de Stichting Bakkracht en Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf hebben zich de afgelopen weken daarom ingezet om deze essentiële trainingen opnieuw beschikbaar te maken. Het gaat om de volgende trainingen:

Deze trainingen zijn opgenomen in het overzicht met Trainingen en opleidingen op Bakbekwaam.

Andere FoodBase-trainingen

Stichting Bakkracht zoekt op dit moment in samenwerking met industrie en ambacht naar manieren om de overige vervallen FoodBase-trainingen, of een deel daarvan, opnieuw beschikbaar te maken voor de branche.

Nieuws uit de branche