Cover voor FUTUREMAKERS Rotterdam-Rijnmond groot succes

FUTUREMAKERS Rotterdam-Rijnmond groot succes

Meet & Match met studenten en werkzoekenden

Bijna dertig bedrijven uit de regio Rotterdam-Rijnmond gingen onlangs in gesprek met ruim zestig studenten en werkzoekenden tijdens het matchingsevent FUTUREMAKERS. Niet alleen voor reguliere banen, maar ook voor leerwerkplekken, stages en onderzoeksopdrachten. Stichting Bakkracht organiseerde het event samen met het Nederlands Bakkerij Centrum.

FUTUREMAKERS speelt in op de toenemende vraag naar bakkers, operators, kwaliteitsmedewerkers en technologen binnen de bakkerijbranche en andere foodbedrijven. Het succes was direct zichtbaar door de opkomst. Studenten en werkzoekenden waardeerden de sfeer en het informele karakter. “Ik dacht dat het misschien een saaie banenmarkt zou worden, maar het is superleuk”, reageerde een student.

De bedrijven die aanwezig zijn op FUTUREMAKERS, zijn actief in de ambachtelijke of industriële bakkerij, of in de voedingsindustrie. Voor hen blijkt FUTUREMAKERS een goede gelegenheid om nieuw talent te ontdekken en nieuwe krachten te werven.

Bingo, Pitch Plaza en het visitekaartjesspel

Op FUTUREMAKERS ontmoetten studenten en werkzoekenden niet alleen hun mogelijk toekomstige werkgevers en leidinggevenden, maar ook de collega’s met wie ze gaan werken. Zij kregen op basis van praktijkverhalen een goede indruk van het werk en kunnen zo goed voorbereid solliciteren. “Op de bingokaart die je bij binnenkomst krijgt, kun je stempels van bedrijven verzamelen”, vertelt een van de aanwezige studenten. “Dat maakt het makkelijk om op een bedrijf af te stappen en even een praatje te maken. Ook de blanco visitekaartjes, waarop ik zelf mijn gegevens kon invullen, maken het gemakkelijk met werkgevers in contact te komen én te blijven.”

Ook de Pitch Plaza, waar bedrijven in één minuut vertelden wie ze zijn en naar wie ze op zoek waren, bleek een groot succes. Aanwezigen die een match voelden, maakten direct contact en gingen in gesprek. “Op deze manier wordt het ontmoeten van bedrijven een stuk persoonlijker”, gaf een van de deelnemers aan.

De volgende FUTUREMAKERS

Tijdens deze editie kwam direct al de vraag wanneer er weer een FUTUREMAKERS-event is. “Heel mooi te zien dat er zulke enthousiaste reacties zijn en zowel bedrijven, werkzoekenden en studenten het informele en laagdrempelige karakter van FUTUREMAKERS zo ontzettend waarderen”, aldus een tevreden Carla Zwierstra, directeur van Stichting Bakkracht en organisator van het event. “We kijken natuurlijk naar een vervolg.” In welke regio dit zal zijn, liet ze nog even in het midden. “Ik zoek graag de samenwerking op met bedrijven en onderwijs in de regio’s. Samen kunnen we zoveel meer. Dat is ook gebleken door het event te organiseren tijden de opening van de Food Innovation Academy.” De volgende FUTUREMAKERS wordt aangekondigd op www.futuremakers.nu en via de social media van FUTUREMAKERS.

FUTUREMAKERS wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en de SOL.

Nieuws uit de branche