Cover voor Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar in Groningen

Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar in Groningen

Matchmaking event FutureMakers krijgt vervolg

Op 20 april kunnen bedrijven, studenten en zij-instromers uit Groningen en Drenthe elkaar ontmoeten tijdens FutureMakers, in de sfeervolle voormalige fabriekshallen van de Puddingfabriek in Groningen.

Na een succesvolle pilot in Leeuwarden in het najaar van 2021 vervolgt het matchmaking event FutureMakers zijn route, met Groningen als eerstvolgende bestemming. Het leuke aan FutureMakers is dat werkgevers en werkzoekenden makkelijk met elkaar in gesprek kunnen gaan. Dit matchmaking event is namelijk geen klassieke banenmarkt met stands, balies en promomateriaal. Bezoekers gaan aan de slag met ijsbrekers en spelactiviteiten. Al bij de aanmelding geven de deelnemers aan wat voor stage- of werkplek ze zoeken of te bieden hebben, zodat er op de dag zelf geen tijd verloren gaat en snel geschakeld kan worden.

Bedrijven uit Groningen en Drenthe zijn van harte uitgenodigd om te komen en te laten zien welke banen, stages, werkleerplekken of onderzoeksopdrachten zij te bieden hebben. Ben je op zoek naar nieuwe mensen en krijg je openstaande vacatures slechts met moeite ingevuld, dan is dit jouw kans. Kom naar Groningen en ontmoet je toekomstige verkoopmedewerkers, voedingstechnologen, operators of bakkers. Kijk voor meer informatie of om je bedrijf aan te melden op www.futuremakers.nu.

Gezamenlijke aanpak krappe arbeidsmarkt

“Wij zijn heel blij dat FutureMakers een vervolg krijgt”, zegt Carla Zwierstra van Stichting Bakkracht. “De arbeidskrapte is groot, en neemt alleen maar toe. Dit zien we ook terug in het Trendrapport Bakkerijsector 2022. Hoe maken we mbo’ers en hbo’ers warm voor een baan in onze sector? En hoe vind je enthousiaste en vakbekwame mensen? In de pilot in Leeuwarden is dat heel mooi opgepakt door Bakery Sweets Center, Mobiliteitscentrum Noord-NL, Fryslân werkt!, SOL en NBC, en met een leuk concept van jongerennetwerkorganisatie Claim Your Future.”

De pilot in Leeuwarden was zeer succesvol: van de 250 bezoekers had 40% een match of follow-up-afspraak. Stichting Bakkracht en NBC nemen nu het stokje over om dit evenement landelijk uit te rollen, in samenwerking met scholen, het bedrijfsleven en onder andere Bakery Sweets Center en de SOL.

Meerdere FutureMakers events in het hele land

De bedoeling is dat er dit jaar meerdere FutureMakers events gaan plaatsvinden door het hele land. Zo wordt er ook al gewerkt aan een event in de omgeving van Rotterdam. De jaarplanning is nog niet rond, maar op korte termijn wordt bekend waar en wanneer FutureMakers nog meer plaatsvindt.

Nieuws uit de branche