Cover voor Gebruikers geven Bakbekwaam.nl een 7,9

Gebruikers geven Bakbekwaam.nl een 7,9

Gebruikers van Bakbekwaam.nl zijn over het algemeen tevreden over de website en waarderen deze met een 7,9. Met name de informatie over de cao, de vitaliteitsregeling, lonen en stofvrij werken wordt veel geraadpleegd. Dit blijkt uit het gebruikersonderzoek dat onlangs is uitgevoerd.

Bakbekwaam.nl is begin 2022 gelanceerd, onder andere om alle informatie over werken en leren in de branche toegankelijk en helder op één platform te bundelen. Sindsdien boekt de website gestaag stijgende bezoekcijfers. In het gebruikersonderzoek is diepgaander achterhaald hoe bezoekers Bakbekwaam.nl gebruiken en ervaren. Dat gebeurde op basis van een enquête en webstatistieken, en door analyse van volledig anonieme, gedetailleerde gegevens van daadwerkelijk gebruikersgedrag op de website.

Favorieten

Uit het onderzoek komt een positief beeld naar voren:

  • Bakbekwaam.nl wordt bezocht door zowel leidinggevenden als medewerkers in de branche.
  • Bezoekers zijn tevreden en bezoeken de website meestal om op de hoogte te blijven van nieuws, om informatie of een training te zoeken, of om een loonberekening uit te voeren.
  • Bezoekers zoeken en vinden informatie over de cao en onderwerpen als de vitaliteitsregeling, lonen en stofvrij werken.
  • Een deel van de bezoekers heeft een of meer pagina’s van Bakbekwaam.nl in zijn of haar favorieten opgeslagen, omdat ze deze informatie vaker raadplegen. Het gaat dan met name om de cao-pagina en de hoofdpagina’s van stofvrij werken, veilig werken en vitaal werken.

Actueel, relevant en toegankelijk

Bezoekers komen vaak via Google of andere zoekmachines op Bakbekwaam.nl terecht en geven aan dat ze gezochte informatie gemakkelijk kunnen vinden. Uit de websitegegevens blijkt echter dat zij deze informatie niet altijd via de snelste weg vinden. Dit heeft verschillende oorzaken. Het onderzoek levert daarmee goede aanknopingspunten op om de vindbaarheid van informatie en de navigatie op Bakbekwaam.nl verder te optimaliseren. “Dat is een van de speerpunten waarmee we inmiddels al aan de slag zijn gegaan”, zegt Natalie Anceaux, projectleider van Bakbekwaam. “Daarnaast blijven we inzetten op actuele, relevante en toegankelijke informatie in beeld en tekst; uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat we daarmee goed op weg zijn en dat onze focus op vindbaarheid via zoekmachines als Google werkt.”

Nieuws uit de branche