Cover voor Gouden Gard Boulangerie 2023 voor Maarten Kasper

Gouden Gard Boulangerie 2023 voor Maarten Kasper

Maarten Kasper mag zich sinds 10 oktober de eerste winnaar noemen van de Gouden Gard Boulangerie. Tijs Hermkens won de Talentenprijs Patisserie; de Talentenprijs Boulangerie werd gewonnen door Esmee Ammerlaan.

Op 10 oktober 2023 gingen drie kandidaten de strijd aan voor de Gouden Gard Boulangerie. Maarten Kasper maakte een showstuk met als thema Italiaanse autosport. Hij overtuigde daarmee de jury, en ook op social media werd zijn showstuk als beste beoordeeld. Maarten is zo langzamerhand een bekende naam bij deze wedstrijden: in 2021 won hij al de allereerste editie van de Talentenprijs Boulangerie en vorig jaar werd hij in deze categorie tweede.

De tweede plaats was voor Wesley Schlösser met zijn showstuk Onderwaterwereld. De bronzen gard ging naar Arie de Vries die haar showstuk creëerde rond het thema ‘80’s pop music’. De wedstrijd om de Gouden Gard Patisserie ging dit jaar helaas niet door, omdat er te weinig aanmeldingen waren.

Maarten Kasper ontvangt de Gouden Gard Boulangerie 2023 van jurylid Mike Onasse (Foto: Rob Lamping)

Tevreden voorzitters

Voorzitters Hiljo Hillebrand en Dré Eversteijn kijken met trots terug op de wedstrijd. “Dit was een droom voor de Gouden Gard”, zei Hiljo tijdens de prijsuitreiking. “Ik ben echt trots dat we een prachtig evenement neer hebben gezet. Dit is een mooie mijlpaal voor boulangerie en ik hoop dat er nog veel enthousiaste leerlingen komen om hieraan deel te nemen.”

Tijdens de prijsuitreiking werd ook stilgestaan bij Nick Banus, winnaar van de Gouden Gard 2021, die vorig jaar is overleden.

Talentenprijzen

Aan de wedstrijd om de Talentenprijs Patisserie deden 25 deelnemers mee. Hun opdracht was om een desserttaart te maken rond het thema ‘Elements of nature’. De jury beoordeelde het desserttaartje van Tijs Hermkens, die vorig jaar als derde eindigde, dit jaar als beste. Het podium werd aangevuld met Lars van der Laan op de tweede plaats en Linda Brederoo als derde.

De Talentenprijs Boulangerie kende 3 deelnemers die verschillende producten moesten maken, waaronder een desembrood en een getoerd gerezen. Esmee Ammerlaan won de Talentenprijs Boulangerie. Zij was bovendien de enige kandidaat die aan twee wedstrijden meedeed: bij de Talentenprijs Patisserie eindigde zij op een knappe vijfde plek. Op het podium voor de Talentenprijs Boulangerie stonden daarnaast Bart de Muijnck en Inge Kampers.

Consumentenprijs

Vakblad Bakkers in Bedrijf reikt jaarlijks de Consumentenprijs uit. Esmee Ammerlaan viel ook hier in de prijzen, en wel in de categorie boulangerie. Bij patisserie werd Niels van Kleij het beste beoordeeld. Zij winnen de Consumentenprijs: een interview in Bakkers in Bedrijf en een jaarabonnement op het vakblad.

Volledige uitslag


Gouden Gard Boulangerie

Gouden Gard – Maarten Kasper
Zilveren Gard – Wesley Schlösser
Bronzen Gard – Arie de Vries 

Talentenprijs Patisserie

1 – Tijs Hermkens
2 – Lars van der Laan
3 – Linda Brederoo

Talentenprijs Boulangerie

1 – Esmee Ammerlaan
2 – Bart de Muijnck
3 – Inge Kampers

Social Media Prijs

Maarten Kasper

Consumentenprijs Patisserie

Niels van Kleij

Consumentenprijs Boulangerie

Esmee Ammerlaan

Nieuws uit de branche