Cover voor Hoe zorgen bakkers voor vitale medewerkers?

Hoe zorgen bakkers voor vitale medewerkers?

Als je vitaal bent, voel je je lichamelijk en mentaal goed en kun je met energie leven en werken. Vitaliteit is dus belangrijk in de bakkerij. Daarom vraagt Bakbekwaam medewerkers en leidinggevenden in de bakkerij zelf hoe ze over vitaal werken denken.

Op Bakbekwaam vinden medewerkers en leidinggevenden in de bakkerij allerlei informatie over vitaal werken en vitaal blijven, en over gezond werken. Denk aan informatie over nachtwerk, of over gezonde leefstijl en financieel welzijn. Vitaal werken is echter breder dan dat, zo blijkt als we de mensen in de bakkerij spreken.

Filmpjes: hoe zorg je voor vitale medewerkers?

Onlangs vroeg Bakbekwaam leidinggevende Henri de Groot van Bakkerij Oonk wat de bakkerij doet om medewerkers vitaal te houden. Dat zit ‘m soms in zaken als zware ijzeren bakplaten vervangen door aluminium platen, of zakken met grondstoffen verplaatsen met een karretje. En soms zit het ‘m in de sfeer op het werk. “Zorgen dat je het leuk hebt met elkaar, dat is niet zo moeilijk. Ik denk dat als het hierboven goed zit, dan gaat vitaler werken ook automatisch”, zegt Henri, terwijl hij naar zijn hoofd wijst.

Student Boulanger Willem van de Ven ziet dat er in de sector veel is verbeterd: zakken van 25 kilo in plaats van 50 kilo, en oog voor het aantal uren dat je werkt. Hij bekijkt vitaal werken ook vanuit een andere invalshoek: “Misschien kan een bakker eens denken: nu laat ik mijn medewerkers iets anders doen dan normaal, of een keer een cursus. Dan blijven medewerkers wel enthousiast!”

Meer informatie

Bekijk de filmpjes hieronder zelf:

Nieuws uit de branche