Cover voor Informatie stofvrij werken herzien en handiger ingedeeld

Informatie stofvrij werken herzien en handiger ingedeeld

Plus: praktische infobladen

Op Bakbekwaam vinden medewerkers en leidinggevenden informatie over grondstofallergie en stofvrij werken in de bakkerij (Blij met stofvrij). Deze informatie is nu herzien, opnieuw ingedeeld en overzichtelijker weergegeven, zodat je door minder pagina’s hoeft te klikken om te vinden wat je zoekt.

Stofvrij werken

In de bakkerij werken we met meel en enzymen, zoals alfa-amylase. Daardoor kunnen bakkerijmedewerkers langzaamaan een grondstofallergie ontwikkelen: een overgevoeligheid voor deze stoffen. Stofvrij werken in de bakkerij helpt om grondstofallergie zoveel mogelijk te voorkomen.

Op de pagina’s over stofvrij werken vind je daarom informatie over:

  • wat grondstofallergie is en wat het allergieonderzoek voor medewerkers inhoudt;
  • wat stofvrij werken is: met welke maatregelen je grondstofallergie kunt voorkomen en hoe je die maatregelen invoert of toepast.

Daarnaast is er voor leidinggevenden onder andere informatie te vinden over de grenswaarde meelstof en alfa-amylase en het Stofbeheersingsplan voor de bakkerij (opent in nieuw venster), dat onlangs een overzichtelijkere vormgeving kreeg. Het bijbehorende Handboek stofbeheersing heet nu Maatregelen stofbeheersing. Op die pagina vind je alle maatregelen voor stofvrij werken.

Infoblad stofbeheersing

Beknopte informatie over grondstofallergie en de maatregelen die je moet of kunt nemen, is voortaan ook te vinden in de Infobladen stofbeheersing voor medewerkers en leidinggevenden. Deze informatie stond voorheen in de Toolbox stofbeheersing en is nu eenvoudiger en puntsgewijs opgeschreven. Je kunt de infobladen op Bakbekwaam bekijken, downloaden en printen.

Meer informatie over stofvrij werken

Nieuws uit de branche