Cover voor Infobijeenkomst vitaliteitsregeling Leeuwarden succesvol

Infobijeenkomst vitaliteitsregeling Leeuwarden succesvol

Dinsdag 20 juni kwam een enthousiaste groep medewerkers uit de bakkerijbranche bij elkaar bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden, voor een informatiebijeenkomst over de vitaliteitsregeling. Deze regeling maakt langer doorwerken makkelijker en is er voor iedere medewerker van 60 jaar of ouder.

Tijdens de bijeenkomst werd de vitaliteitsregeling uitgelegd: 80% werken, 90% loon en 100% pensioenopbouw. Je werkt minder uren, verdient 90% van je salaris, en bouwt volledig pensioen op. Met de vitaliteitsregeling heb je dus (een dag) extra rust, omdat je 80% gaat werken. De aanwezige medewerkers bespraken dan ook met elkaar wat ze met een extra vrije dag zouden gaan doen.

Fitter, ook financieel

Door de regeling kun je op de andere dagen weer fitter aan het werk. Tijdens de bijeenkomst kwam ook aan de orde wat je nog meer kunt doen om fit te blijven, zoals wat gezonde voeding is en hoe je binnen voeding gezonde keuzes maakt.

Omdat je inkomen met de vitaliteitsregeling verandert, werden ook de financiële gevolgen besproken. Heb je met minder inkomen misschien recht op bepaalde toeslagen, of kun je makkelijk besparen op andere zaken? Vervolgens werden de keuzemogelijkheden uitgelegd, zoals eerder of later met pensioen, en was er een uitleg over het pensioendashboard (pensioenplanner).

De aanwezige medewerkers vonden de bijeenkomst interessant. Ze waren blij met alle nieuwe informatie en hielden elkaar in de onderlinge gesprekken ook scherp.

Volgende bijeenkomsten

Na de zomer zijn er in het hele land weer informatiebijeenkomsten over de vitaliteitsregeling. Deze vind je op de pagina Informatiebijeenkomsten vitaliteitsregeling. Daar lees je ook hoe je je aanmeldt.

Meer informatie over de vitaliteitsregeling vind je op:

Nieuws uit de branche