Cover voor Training fysieke belasting

Training fysieke belasting

In bakkerijen komt lichamelijk zwaar werk voor. Dat kan leiden tot lichamelijke belasting. Lichamelijke belasting heet ook wel fysieke belasting. Dagelijks tillen, duwen en trekken kan leiden tot pijn en verzuim. De juiste technieken en maatregelen kunnen de fysieke belasting beperken, waardoor medewerkers zonder pijn kunnen blijven werken.

Speciaal voor bakkerijen is een trainingsprogramma voor fysieke belasting gemaakt. Het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf financiert dit programma. Het trainingsprogramma gaat over:

  • aanleren van gezond lichaamsgebruik (op het werk én thuis)
  • bewust omgaan met de risico’s van fysieke belasting
  • technieken om de belasting te verminderen
  • coachen voor leidinggevenden

Informatie over en aanmelden voor de training fysieke belasting

Bakkerijen met maximaal 10 medewerkers kunnen contact opnemen met Veilig en gezond in het bakkersbedrijf via info@veiligengezond.nl of 0317 47 12 23.

Industriële bakkerijen zijn verplicht om deze cursus aan te bieden aan alle operationele medewerkers. Ook ambachtelijke bakkers kunnen de training kosteloos aanbieden.

Heeft je bedrijf al contact met een aanbieder van trainingen?

  • Als je samenwerkt met een organisatie op het gebied van fysieke belasting die ook trainingen kan verzorgen, kan deze zich aanmelden als aanbieder van de trainingen.
  • De trainingen kunnen worden vergoed door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Daarvoor moet de trainer of het trainingsinstituut aan bepaalde voorwaarden voldoen. Welke dat zijn, en hoe zij zich kunnen aanmelden, lees je in het document Training fysieke arbeid voor bakkerijen – Informatie voor aanbieders.