Minder kans op grondstofallergie

Verminder de kans op grondstofallergie door stofvrij te werken. Medewerkers werken in de bakkerij met meel en enzymen. Daardoor kunnen ze langzaamaan een grondstofallergie ontwikkelen. Hoe minder ze worden blootgesteld aan meel, hoe kleiner de kans op grondstofallergie. Voorkomen (preventie) van grondstofallergie is dus belangrijk. Als medewerkers toch allergieklachten hebben, dan zorgt de bakkerijsector ervoor dat ze een medisch onderzoek kunnen krijgen.
Verminder de kans op grondstofallergie
Op deze pagina’s vind je informatie over:
- preventie: wat er gedaan kan worden om grondstofallergie te voorkomen
- onderzoek:
- hoe een beginnende grondstofallergie kan worden opgespoord
- hoe het Informatiecentrum Grondstofallergie werkt
- wat het allergieonderzoek inhoudt
- het Arboconvenant uit 2003 en links naar publicaties over grondstofallergie.
Meer informatie
- Neem voor meer informatie contact op met het Informatiecentrum Grondstofallergie via 0317 47 12 25 of het contactformulier.
- Lees de antwoorden op de veelgestelde vragen over stofvrij werken.
- Bekijk de film Blij met stofvrij: een coole bakker is een schone bakker:
Over Blij met stofvrij
Grondstofallergie gaat alle bedrijven in de meel- en bakkerijgrondstoffenverwerkende industrie aan. Daarom hebben de ambachtelijke bakkerijen, industriële bakkerijen, maalindustrie, bakkerijgrondstoffenindustrie en de werknemersorganisaties afspraken met de overheid gemaakt om dit probleem samen aan te pakken. In Blij met stofvrij werken deze organisaties samen. Het gaat om de volgende organisaties:
