Cover voor Stofvrij werken: Blij met stofvrij

Stofvrij werken: Blij met stofvrij

Minder kans op grondstofallergie

Stofvrij werken verkleint de kans op grondstofallergie. Doordat je in de bakkerij met meel en enzymen werkt, kun je langzaamaan een grondstofallergie ontwikkelen. Hoe minder je wordt blootgesteld aan meel, hoe kleiner de kans op grondstofallergie. Voorkomen (preventie) van grondstofallergie is dus belangrijk. Als je toch allergieklachten hebt, dan zorgt de bakkerijsector ervoor dat je medisch onderzocht kunt worden.

Op deze pagina’s vind je informatie over:

Meer informatie

Over Blij met stofvrij

Grondstofallergie gaat alle bedrijven in de meel- en bakkerijgrondstoffenverwerkende industrie aan. Daarom hebben de ambachtelijke bakkerijen, industriële bakkerijen, maalindustrie, bakkerijgrondstoffenindustrie en de werknemersorganisaties afspraken met de overheid gemaakt om dit probleem samen aan te pakken. In Blij met stofvrij werken deze organisaties samen. Het gaat om de volgende organisaties: