Cover voor Maatregelen stofbeheersing

Maatregelen stofbeheersing

Helpen om klachten of ziekte te voorkomen

Hieronder vind je een overzicht van de maatregelen stofbeheersing: maatregelen die blootstelling aan meel(stof) en andere ingrediënten in de bakkerij kunnen voorkomen of verminderen, en kunnen helpen om klachten of ziekte te voorkomen.

  • Deze maatregelen zijn bedoeld voor werkgevers en medewerkers in de bakkerijsector.
  • Sommige maatregelen zijn relatief eenvoudig en snel te realiseren, andere kunnen meer tijd en investering vragen en moeten verder worden uitgewerkt.
  • De maatregelen onder ‘Basis’ zijn minimaal noodzakelijk voor goede stofbeheersing. Drie van die maatregelen zijn verplicht (zie hieronder). De maatregelen zijn afgestemd op specifieke werkzaamheden in de bakkerij met hoge piekblootstelling, waarbij in korte tijd veel meelstof vrijkomt.
  • De maatregelen onder ‘Extra’ zijn, als ze van toepassing zijn, zeer aan te raden om de kans op blootstelling nog verder te verkleinen.