Cover voor Vitaal werken: vitaliteitsregeling

Vitaal werken: vitaliteitsregeling

80% werken, 90% loon, 100% pensioenopbouw

De overheid verhoogt de AOW-leeftijd. Daarom moeten de meeste mensen langer doorwerken. Om dit makkelijker te maken, is in de Cao Bakkersbedrijf de vitaliteitsregeling opgenomen.

Wat is de vitaliteitsregeling?

De vitaliteitsregeling staat voor 80% werken, 90% loon en 100% pensioenopbouw. Medewerkers werken dus minder uren, verdienen 90% van hun salaris, en bouwen volledig pensioen op. Je maakt met je medewerker afspraken over het nieuwe rooster.

De vitaliteitsregeling is er voor alle medewerkers van 60 en ouder.

Voor wie is de vitaliteitsregeling?

  • Iedere medewerker van 60 jaar of ouder mag deelnemen aan de vitaliteitsregeling. Medewerkers geven via de werkgever aan of zij wel of (nog) niet willen deelnemen.
  • Het maakt niet uit of medewerkers fulltime of parttime werken.

Formulieren aanmelden, niet meedoen, beëindigen of afwijken

Je gebruikt onderstaande formulieren om een medewerker aan te melden voor de vitaliteitsregeling, aan te geven dat deze (nog) niet meedoet, om de regeling te beëindigen of om af te wijken van de regeling. Vul het formulier samen met je medewerker in.

Loonaangifte en pensioenpremie bij deelname

Als jouw medewerker deelneemt aan de vitaliteitsregeling, moet je het volgende in de gaten houden:

Aanvulling arbeidsovereenkomst

Een voorbeeld voor een aanvulling op de arbeidsovereenkomst vind je in het document Addendum arbeidsovereenkomst vitaliteitsregeling.

Meer informatie over de vitaliteitsregeling

Wat gaat mijn medewerker verdienen als deze deelneemt aan de vitaliteitsregeling? Welke afspraken moeten we met elkaar maken? Hoe zit het met vakantiedagen? Antwoorden op deze en andere vragen vind je via de links hieronder:

  • Uitgebreide informatie over de vitaliteitsregeling lees je in de folder Alles over de vitaliteitsregeling (opent in nieuw venster). Je kunt deze downloaden of hieronder doorbladeren.
  • Lees de antwoorden op veelgestelde vragen.
  • Bereken het inkomen met de vitaliteitsregeling.
  • Stel je vraag persoonlijk aan de Helpdesk Vitaliteitsregeling: info@veiligengezond.nl of 0317 47 12 23. De Helpdesk Vitaliteitsregeling is onderdeel van het programma FIT2030. Het programma FIT2030 en alle onderliggende activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Alles over de vitaliteitsregeling