Cover voor Loonberekeningsmodule geactualiseerd en online

Loonberekeningsmodule geactualiseerd en online

Onlangs is de loonberekeningsmodule, ook bekend als de looncalculator, volledig geactualiseerd en weer online gezet.

De gegevens in de module zijn aangepast volgens de huidige Cao Bakkersbedrijf, met loontabellen en functie-indelingen die gelden per 1 juni 2022 voor maandloon, en per 19 juni 2022 voor 4-wekenloon. Hierbij is rekening gehouden met de verhoging van het minimum(jeugd)loon per 1 juli 2022 en met de beëindiging van de PAWW-premie per 1 oktober 2022.

Pro-formaloonberekening via loonberekeningsmodule

Als medewerker in de ambachtelijke of industriële bakkerij kun je met de loonberekeningsmodule zelf een pro-formaloonberekening (bruto-nettoloonberekening) maken voor je functie.

Werkgevers in de ambachtelijke of industriële bakkerij kunnen met de loonberekeningsmodule berekenen wat een (toekomstige) medewerker in een functie volgens de cao bruto en netto verdient. De module voorkomt dat cao-toeslagen worden vergeten en berekent bovendien een indicatie van de werkgeverslasten. 

Aan de berekeningen kunnen echter geen rechten worden ontleend, en de loonberekeningsmodule is geen vervanging van de loonstrook. Een loonstrook bevat over het algemeen meer gegevens, en ook specifiekere werknemersinformatie.

Nieuws uit de branche