Cover voor Gezond werken

Gezond werken

Een goede mentale en lichamelijke gezondheid is belangrijk. Gezond leven is makkelijker als je weet hoe het met je gezondheid gaat. Natuurlijk is voorkomen van gezondheidsproblemen het belangrijkste. Maar als je al gezondheidsklachten hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp te regelen.

Een goede gezondheid is belangrijk – nu en in de toekomst

Het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf ondersteunt medewerkers in de bakkerijsector om lichamelijke klachten te voorkomen.

Gezond nachtwerk

In de bakkerijsector is nachtwerk een vast gegeven. Door rekening te houden met de effecten van de biologische klok, werk je ook veilig en gezond in de nacht. Op Gezond nachtwerk lees je daarover meer en vind je handige tips voor gezond werken in de nacht.

Stoppen met Roken-programma

Stoppen met roken is niet makkelijk. Professionele begeleiding kan daarbij het verschil maken. Daarom heeft Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf (in opdracht van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf) het Stoppen met Roken-programma. Mensen die aan dit programma meedoen, hebben een 10 keer hogere kans dat het ze lukt om te stoppen met roken dan wanneer ze dat zonder hulp proberen. 

Informatie en training lichamelijke klachten

Sta je weleens stil bij hoe je een zak optilt? Of een gebakje uit de vitrine haalt? Als je dit soort bewegingen regelmatig op een verkeerde manier maakt, kun je klachten krijgen.

Vertrouwenspersoon

Iedere medewerker heeft recht op een veilige werkplek, ook in sociaal opzicht. Heb je last van ongewenst gedrag en lukt het niet om dit op het werk op te lossen? Dan kun je contact opnemen met een externe vertrouwenspersoon.

Werkdruk

Het is belangrijk dat de werkdruk niet te hoog wordt en niet te lang duurt. Wat is werkdruk, wanneer is het een probleem, welke zaken kunnen zorgen voor werkdruk en wat kun je eraan doen? Dat lees je op de pagina Werkdruk.