Cover voor Stoppen met roken

Stoppen met roken

Meer kans op succes met het Stoppen met Roken-programma

Sinds 1 januari 2022 zijn rookruimtes in bedrijven verboden. Ook roken op het buitenterrein is voor veel bedrijven niet meer mogelijk. Stoppen met roken levert jou en je directe omgeving veel gezondheidsvoordelen op. Een rookvrij bedrijf kent meer voordelen, zoals een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Het kan ook een positief effect hebben op de werksfeer.

Hulp bij stoppen

Stoppen met roken is niet makkelijk. Professionele begeleiding kan daarbij het verschil maken. Daarom biedt Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf (in opdracht van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf) het Stoppen met Roken-programma. Mensen die aan dit programma meedoen, hebben een 10 keer hogere kans dat het ze lukt om te stoppen met roken dan wanneer ze dat zonder hulp proberen.

  • 73% van de deelnemers aan het Stoppen met Roken-programma rookt niet meer (cijfers uit andere sectoren; het programma in de bakkerijsector is net van start).
  • Er zijn sinds de start van het programma 29 bijeenkomsten georganiseerd.
  • Voor de kleinere ambachtelijke bakkers zijn er 7 online bijeenkomsten georganiseerd.
  • 34 mensen uit de bakkerijsector hebben zich aangemeld voor het coachingstraject van 3 maanden.

“Als je alleen moet stoppen, kun je het blijven uitstellen. Met dit programma hoef ik niet na te denken wanneer ik begin.”

Grijp deze kans om te stoppen met roken

Rook je en zie je dit als een goed moment om deze gewoonte definitief de deur uit te zetten? Maak dan gebruik van deze mogelijkheid om professionele hulp te krijgen. Biedt je werkgever het Stoppen met Roken-programma aan voor het bedrijf? Dan kun je je hier aanmelden of vragen of iemand je belt voor meer informatie over het programma.

Hoe ziet het Stoppen met Roken-programma eruit?

Het Stoppen met Roken-programma is samengesteld in samenwerking met verschillende organisaties die gespecialiseerd zijn in tabaksverslaving, zoals het Trimbos-Instituut en Medipro Stoppen met Roken-coaching. Het bestaat uit:

Onderdeel 1: Groepsbijeenkomst
De eerste helft van deze bijeenkomst biedt informatie over roken en stoppen met roken. Daarin wordt onder andere gesproken over de effecten, verslaving, longkanker en rokershoest. Daarna volgt een verdieping waarbij we ingaan op de volgende onderwerpen: rokerstype, stopplan, hulpmiddelen en moeilijke momenten.

  • Duur: 2 uur
  • Op locatie of online

Onderdeel 2: Het individuele coachingtraject
Tien weken individuele coaching met een professionele coach, telefonisch of op locatie. Sinds kort is er beperkt ruimte voor coaching in andere talen, waaronder het Turks, Arabisch, Engels en Duits.