Minder kans op grondstofallergie

Verklein de kans op grondstofallergie door stofvrij te werken. In de bakkerij werk je met meel en enzymen. Daardoor kun je langzaamaan een grondstofallergie ontwikkelen. Hoe minder je wordt blootgesteld aan meel, hoe kleiner de kans op grondstofallergie. Voorkomen (preventie) van grondstofallergie is dus belangrijk. Als je toch allergieklachten hebt, dan zorgt de bakkerijsector ervoor dat je een medisch onderzoek kunt krijgen.
Verklein de kans op grondstofallergie
Op deze pagina’s vind je informatie over:
- preventie: wat er gedaan kan worden om grondstofallergie te voorkomen
- onderzoek:
- hoe een beginnende grondstofallergie kan worden opgespoord
- hoe het Informatiecentrum Grondstofallergie werkt
- wat het allergieonderzoek inhoudt
- het Arboconvenant uit 2003 en links naar publicaties over grondstofallergie.
Meer informatie
- Neem voor meer informatie contact op met het Informatiecentrum Grondstofallergie via 0317 47 12 25 of het contactformulier.
- Lees de antwoorden op de veelgestelde vragen over stofvrij werken.
- Bekijk de film Blij met stofvrij: een coole bakker is een schone bakker:
Over Blij met stofvrij
Grondstofallergie gaat alle bedrijven in de meel- en bakkerijgrondstoffenverwerkende industrie aan. Daarom hebben de ambachtelijke bakkerijen, industriële bakkerijen, maalindustrie, bakkerijgrondstoffenindustrie en de werknemersorganisaties afspraken met de overheid gemaakt om dit probleem samen aan te pakken. In Blij met stofvrij werken deze organisaties samen. Het gaat om de volgende organisaties:
