Minder kans op grondstofallergie

Verklein de kans op grondstofallergie door stofvrij te werken. In de bakkerij werk je met meel en enzymen. Daardoor kun je langzaamaan een grondstofallergie ontwikkelen. Hoe minder je wordt blootgesteld aan meel, hoe kleiner de kans op grondstofallergie. Voorkomen (preventie) van grondstofallergie is dus belangrijk. Als je toch allergieklachten hebt, dan zorgt de bakkerijsector ervoor dat je een medisch onderzoek kunt krijgen.
Verklein de kans op grondstofallergie
Ga direct naar informatie over:
- Preventie: blootstelling aan meelstof voorkomen door anders te werken:
- Ga aan de slag met de Toolbox Stofbeheersing en de Maatregelen stofbeheersing.
- Allergieonderzoek: opsporen van een beginnende grondstofallergie, het Informatiecentrum Grondstofallergie en wat het allergieonderzoek inhoudt.
- Arboconvenant: het Arboconvenant (2003) (opent in nieuw venster).
Meer informatie
- Neem voor meer informatie contact op met het Informatiecentrum Grondstofallergie via 0317 47 12 25 of het contactformulier.
- Lees de antwoorden op de veelgestelde vragen over stofvrij werken.
Over Blij met stofvrij
Grondstofallergie gaat alle bedrijven in de meel- en bakkerijgrondstoffenverwerkende industrie aan. Daarom hebben de ambachtelijke bakkerijen, industriële bakkerijen, maalindustrie, bakkerijgrondstoffenindustrie en de werknemersorganisaties afspraken met de overheid gemaakt om dit probleem samen aan te pakken. In Blij met stofvrij werken deze organisaties samen. Dit zijn: