Cover voor Vitaal werken: vitaliteitsregeling

Vitaal werken: vitaliteitsregeling

80% werken, 90% loon, 100% pensioenopbouw

De overheid verhoogt de leeftijd waarop je AOW krijgt. Daarom moeten de meeste mensen langer doorwerken. Om dat makkelijker te maken, is in de Cao Bakkersbedrijf de vitaliteitsregeling opgenomen.

Wat is de vitaliteitsregeling?

De vitaliteitsregeling staat voor 80% werken, 90% loon en 100% pensioenopbouw. Je werkt dus minder uren, verdient 90% van je salaris, en bouwt volledig pensioen op. Met je werkgever maak je afspraken over het nieuwe rooster.

Ben je 60 of ouder? Dan mag je deelnemen aan de vitaliteitsregeling.

Voor wie is de vitaliteitsregeling?

  • Iedere medewerker van 60 jaar of ouder mag deelnemen aan de vitaliteitsregeling. Via je werkgever geef je aan of je wel of (nog) niet wilt deelnemen.
  • Het maakt niet uit of je fulltime of parttime werkt.

Formulieren aanmelden, niet meedoen, beëindigen of afwijken

Met de formulieren hieronder kun je je aanmelden voor de vitaliteitsregeling, aangeven dat je (nog) niet meedoet, of toestemming vragen voor beëindigen of afwijken van de regeling. Vul het formulier samen met je werkgever in.

Meer informatie

Wat ga ik verdienen als ik deelneem aan de vitaliteitsregeling? Welke afspraken moet ik met mijn werkgever maken? Hoe zit het met vakantiedagen? Antwoorden op deze en andere vragen vind je via de links hieronder:

De vitaliteitsregeling