Met het Bedrijfsontwikkelplan zoek je gericht uit hoe je je bedrijf en je medewerkers voorbereidt op een duurzame toekomst. Dat leidde bij bakkerijen die eerder meededen onder andere tot betere samenwerking, flexibele inzetbaarheid van medewerkers en meer aandacht voor leren op de werkvloer. Je kunt je bedrijf nu aanmelden voor het Bedrijfsontwikkelplan in 2025.
In de afgelopen jaren hebben 20 ambachtelijke en industriële bakkerijen meegedaan aan het Bedrijfsontwikkelplan. De reacties zijn enthousiast: het Bedrijfsontwikkelplan zorgt voor concrete handvatten om met opleiden en ontwikkelen aan de slag te gaan, en voor veel informatie over de meningen, ideeën en ambities van medewerkers. Bovendien is het een bron voor meer overleg en samenwerking.
Wat levert het Bedrijfsontwikkelplan op?
- een heldere organisatievisie op de toekomst van jouw bedrijf die is afgestemd op externe trends
- een overzicht van de benodigde vaardigheden per functiegroep
- praktische adviezen en een routekaart om leren en ontwikkelen in jouw bedrijf effectief in te zetten
Positieve ervaringen
De afgelopen jaren gingen onder andere Bakkerij Smithuis (Oldenzaal), Bakkerij Faber (Hoogeveen), Bakkerij Borgesius (Rotterdam), Bakkerij Rijnbeek (Pijnacker) en Maison Kelder (Den Haag) aan de slag met het Bedrijfsontwikkelplan. Zij waren positief over het traject en de manier waarop hun medewerkers bij de toekomst van het bedrijf worden betrokken:
Barbara Rijnbeek, Bakkerij Rijnbeek – PijnackerWe zijn op een unieke manier met onze medewerkers in gesprek gegaan en hebben ontdekt dat zij heel creatieve ideeën hebben.
Meedoen aan het Bedrijfsontwikkelplan levert je bedrijf ook duidelijke en praktische acties op om je toekomstplannen te realiseren:
Hans van Scherpenzeel, bakkerijmanager Bakkerij Borgesius – RotterdamMet Lentiz hebben we een opleiding tot voedingsoperator in elkaar gezet. Ook gaan we intern van start met een voedselveiligheidstraining.
Aanmelden voor de nieuwe ronde in 2025
De aanmelding voor de nieuwe ronde van het Bedrijfsontwikkelplan is onlangs geopend. Ambachtelijke en industriële bakkerijen kunnen tegen een geringe eigen bijdrage deelnemen aan het Bedrijfsontwikkelplan, dankzij subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en Food in Transitie 2030. Aanmelden kan via info@bakkracht.nl.
Meer informatie lees je op de pagina Bedrijfsontwikkelplan.