Cover voor Onlineplatform maakt jongeren enthousiast voor bakkerijopleiding

Onlineplatform maakt jongeren enthousiast voor bakkerijopleiding

Beter imago en meer instroom in branche

In november 2022 bleek uit een onderzoek onder jongeren dat zij positief over de bakkerij denken, maar dat het nodig is om deze jongeren beter te informeren. Daarom is een plan uitgewerkt om vmbo-leerlingen te informeren over en enthousiast te maken voor een bakkerijopleiding. Onderdeel daarvan is een onlineplatform met informatie. Het doel is om ervoor te zorgen dat meer vmbo’ers een bakkerijopleiding kiezen en dat er zo meer medewerkers voor de bakkerijen komen.

Online vinden en vragen

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een onlineplatform waarop alle informatie, vragen en activiteiten samenkomen. Een platform waar jongeren hun rolmodellen zien en horen: jonge mensen die op het mbo zitten of kortgeleden aan het werk zijn gegaan in een bakkerij. Op het platform is niet alleen informatie te vinden, maar kunnen ook vragen gesteld worden.

Voor het platform worden foto’s gemaakt in ambachtelijke en industriële bakkerijen en op vmbo- en mbo-scholen. Daarnaast worden in overleg teksten geschreven. Hierbij zijn vertegenwoordigers uit de industrie, het ambacht, het mbo en vmbo de sparringpartner voor de Stichting Bakkracht: een mooie samenwerking!

Activiteiten

In 2023 volgt een serie activiteiten op vmbo-scholen, zoals praktijklessen en challenges, die al in het tweede jaar starten. Zo leren vmbo-leerlingen de bakkerij al vroeg kennen. De komende periode houden we de branche via Bakbekwaam op de hoogte van de acties en de voortgang van het platform.

Nieuws van Bakbekwaam in je mailbox?

Wil je eenvoudig op de hoogte blijven van actuele informatie op Bakbekwaam? Abonneer je dan op de Bakbekwaam-nieuwsbrief, en ontvang maandelijks al het nieuws over leren en werken in je mailbox!

Nieuws uit de branche