Een mbo-opleiding voor de bakkerij
Mbo-opleidingen kun je bij verschillende ROC’s en AOC’s bij jou in de buurt volgen. Speciaal voor jongeren is er de website Wereld van de Bakkerij (opent in nieuw venster): de site legt uit welke opleidingen je kunt doen om bakker te worden en je vindt er een handig overzicht van de scholen bij jou in de buurt. Hieronder vind je meer algemene informatie over de mogelijkheden en niveaus.
Industrieel en ambachtelijk op vier niveaus
Ambachtelijke bakkerij
- Niveau 1: Entree of assistent opleiding Voeding of voedingsindustrie
- Niveau 2: Uitvoerend bakker
- Niveau 3: Zelfstandig werkend bakker
- Niveau 4: Leidinggevende, Ondernemer, Patissier, Boulanger
Industriële bakkerij
- Niveau 1: Entree of assistent opleiding Voeding of voedingsindustrie
- Niveau 2: Medewerker Voeding en technologie, Medewerker Versindustrie
- Niveau 3: Vakbekwaam medewerker Voeding en technologie, Allroundmedewerker Versindustrie
- Niveau 4: Expert Voeding en technologie, Expert Voeding en kwaliteit, Productieleider Versindustrie, Cross-over Vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen
Twee leerwegen
- bol (beroepsopleidende leerweg): je gaat 5 dagen per week naar school en loopt verschillende periodes stage in bedrijven.
- bbl (beroepsbegeleidende leerweg): je werkt 4 dagen in een bedrijf en gaat 1 dag per week naar school.
Overzicht mbo-opleidingen
Kijk voor een passende mbo-opleiding bij het ROC of AOC bij jou in de buurt in de lijst hieronder, of op Wereld van de Bakkerij (opent in nieuw venster). Je kunt ook een opleiding zoeken via het Overzicht opleidingen en trainingen.