Een mbo-opleiding voor de bakkerij
Mbo-opleidingen kun je bij verschillende ROC’s en AOC’s bij jou in de buurt volgen.
Industrieel en ambachtelijk op vier niveaus
Ambachtelijke bakkerij
- Niveau 1: Entree of assistent opleiding Voeding of voedingsindustrie
- Niveau 2: Uitvoerend bakker
- Niveau 3: Zelfstandig werkend bakker
- Niveau 4: Leidinggevende, Ondernemer, Patissier, Boulanger
Industriële bakkerij
- Niveau 1: Entree of assistent opleiding Voeding of voedingsindustrie
- Niveau 2: Medewerker Voeding en technologie, Medewerker Versindustrie
- Niveau 3: Vakbekwaam medewerker Voeding en technologie, Allroundmedewerker Versindustrie
- Niveau 4: Expert Voeding en technologie, Expert Voeding en kwaliteit, Productieleider Versindustrie, Cross-over Vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen
Twee leerwegen
- BOL (beroepsopleidende leerweg): je gaat 5 dagen per week naar school en loopt verschillende periodes stage in bedrijven.
- BBL (beroepsbegeleidende leerweg): je werkt 4 dagen in een bedrijf en gaat 1 dag per week naar school.
Overzicht mbo-opleidingen
Kijk voor een passende mbo-opleiding bij het ROC of AOC bij jou in de buurt in de lijst hieronder. Je kunt ook een opleiding zoeken via het Overzicht opleidingen en trainingen.