Cover voor ORBA

ORBA

Functiewaardering in de praktijk

In 2012 is in de bakkerijsector het ORBA-systeem geïntroduceerd: een systeem met functies en functieomschrijvingen met bijbehorende salarisschalen.

ORBA staat voor Organisatiebureau AWVN (Algemene Werkgevers Vereniging Nederland). AWVN is de bedenker en eigenaar van het ORBA-systeem. ORBA is een methode waarmee functies van medewerkers systematisch worden beschreven en het functieniveau wordt gewaardeerd. Er ontstaat zo een rangorde van lichte tot zware functies, uitgedrukt in ORBA-punten.

Aan de slag met ORBA

  • Brochure: de brochure Aan de slag met ORBA bevat korte en heldere informatie over ORBA. Blader de brochure onderaan de pagina door, of download de brochure.
  • Presentatie: het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf heeft met twee ORBA-deskundigen informatiebijeenkomsten voor alle werkgevers en medewerkers in de bakkerijsector georganiseerd. Bekijk de presentatie die daarbij is gegeven.
  • Instructiefilmpjes: aan de hand van zes instructiefilmpjes krijg je een duidelijke uitleg van ORBA. Deze filmpjes zijn ook interessant voor je adviseur, boekhouder of accountant.
  • Veelgestelde vragen: antwoorden op de meest gestelde vragen over ORBA lees je op de pagina Veelgestelde vragen ORBA.
  • Referentiefuncties: de referentiefuncties gebruik je als uitgangspunt om je eigen bedrijfsfunctieomschrijving op te stellen of aan te passen.

Bekijk de brochure over ORBA

Brochure Orba