Cover voor Over Bakbekwaam

Over Bakbekwaam

Het informatieplatform voor de bakkerijsector

Bakbekwaam is hét informatieplatform voor alle werkgevers, leidinggevenden en medewerkers in de bakkerijsector. Je vindt er alle informatie over werken en leren in de bakkerij.

Bakbekwaam is de website van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. In het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf werken cao-partijen samen aan scholing, vormings- en ontwikkelingswerk, arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden in de CAO Bakkersbedrijf, arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen.

De activiteiten van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf worden gecoördineerd door:

  • Stichting Bakkracht – coördinatie op het gebied van instroom, opleiding en ontwikkeling van medewerkers
  • Bureau Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf – coördinatie van de projecten van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf op het gebied van arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid

Voor de uitvoering van de activiteiten en projecten wordt samengewerkt met verschillende partijen, zoals FoodBase (voorheen Nationale Bakkerij Academie), Bakery Institute, mbo’s en andere organisaties.

BakBekwaam Introduceert!

  • BakBekwaam Introduceert: Borgesius! Maak kennis met Henk Schiphorst, bakkerijmanager bij Borgesius. Bakkerij Borgesius is een familiebedrijf dat al 125 jaar heerlijke bakkerijproducten bakt en verpakt. Dit is een industriële bakkerij, waarbij er meer focus ligt op de (technische) processen van het bakken.

  • Maak kennis met Johan van Maanen, mede-eigenaar bij Bakker van Maanen. Neem een kijkje achter de schermen bij Bakker van Maanen. Dit is een familiebedrijf dat al ruim honderd jaar ambachtelijke brood en banketproducten maakt.

  • Maak kennis met Ruud van Erp, directeur bij Pré Pain. Pré Pain produceert voorgebakken brood en richt zich daarbij op de (inter)nationale foodretail en foodservice markt. Neem een kijke achter de schermen bij Pré Pain. Voor Pré Pain is de Nederlandse markt te klein, en leveren zij ook aan het buitenland.

  • Maak kennis met Gert van Soest, mede-eigenaar van Chocolaterie Pierre. Chocolaterie Pierre was één van de eerste chocolaterieën met een open productieruimte. Inmiddels is het bedrijf drie generaties binnen de familie Van Soest.

  • Maak kennis met Kelly Koopmans, eigenaresse van DS Patisserie. DS Patisserie is een Franse bakker, inmiddels bestaat ze al tien jaar. Neem een kijkje achter de schermen bij de DS Patisserie Den Haag. DS Patisserie is begonnen als thuisbakker, maar heeft inmiddels een zaak op de Denneweg.

  • O71A8611B
  • 6Q9A8565B
  • 6Q9A9074B
  • 6Q9A0339B
  • 6Q9A4611B