Cover voor Persoonlijke opleidingsvoucher: tot 200 euro voor opleiding, training of cursus

Persoonlijke opleidingsvoucher: tot 200 euro voor opleiding, training of cursus

Vergoeding voor medewerkers bakkerijsector

Overweeg je om de komende maanden aan een opleiding te beginnen of een training of cursus te volgen? Voor medewerkers in de bakkerijsector is er de persoonlijke opleidingsvoucher. Deze voucher biedt een vergoeding tot € 200 voor een opleiding, training of cursus waardoor je kunt groeien in je werk.

De vergoeding is een bijdrage in de kosten van een opleiding, training of cursus.

  • Voor fulltime medewerkers is de vergoeding € 200.
  • Parttimers krijgen een vergoeding die afhangt van het percentage uren dat ze werken: de vergoeding is bijvoorbeeld € 100 als je 50% van het fulltime aantal uren werkt.

Wat zijn de regels voor de voucher?

Om de vergoeding van de persoonlijke opleidingsvoucher te krijgen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste zijn:

  • De opleiding, training of cursus helpt je te groeien in je (toekomstig) werk – binnen of buiten de bakkerij.
  • Je vraagt de persoonlijke opleidingsvoucher samen met je werkgever aan via het Aanvraagformulier Persoonlijke Opleidingsvoucher.
  • Het bestuur van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf (SFB) bepaalt vervolgens of de opleiding, training of cursus een toegevoegde waarde heeft voor de arbeidsmarkt.
  • De voucher geldt niet voor opleidingen, trainingen of cursussen die het SFB al subsidieert. In het overzicht van opleidingen en trainingen op Bakbekwaam staat bij iedere training of opleiding of het SFB deze subsidieert en hoe hoog die subsidie is.
  • De opleiding, training of cursus start, of is gestart, in het cursusjaar 2023/2024.
  • Je levert de factuur of een bewijs van deelname aan bij het SFB, binnen 6 maanden na afronding van de opleiding, training of cursus. Als het SFB de factuur of het deelnamebewijs te laat ontvangt, krijg je geen vergoeding.

Meer informatie en alle voorwaarden

Nieuws uit de branche