Cover voor Benut de STAP-aanvraag van 3 juli!

Benut de STAP-aanvraag van 3 juli!

Het kabinet onderzoekt of het mogelijk is om vanaf september alleen nog opleidingen en trainingen met een overheidserkenning onder de STAP-subsidie te laten vallen. Als je plannen hebt voor een opleiding of training, kan het daarom slim zijn om aan het eerstvolgende aanvraagtijdvak op 3 juli mee te doen.

Eerder werd al bekend dat de STAP-subsidie per 1 januari 2024 wordt afgeschaft. Daardoor kun je alleen komend halfjaar nog van de regeling gebruikmaken, maar het kan dus zijn dat er al vanaf september minder mogelijkheden zijn.

Startdatum opleiding

Vraag je op 3 juli 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 31 juli 2023 en uiterlijk op 30 november 2023.

Stappenplan STAP-subsidie

Tot nu toe is het beschikbare budget voor een tijdvak al binnen een paar uur na openstelling op, dus wees er op tijd bij. In het bericht Aanvragen STAP-subsidie: op deze data kan het nog vind je een overzicht van de aanvraagtijdvakken en een handig stappenplan voor het aanvragen van de subsidie.

Op de hoogte blijven van nieuws over opleidingen en trainingen?

Wil je eenvoudig op de hoogte blijven van alles wat met opleidingen en trainingen te maken heeft, en van andere actuele informatie op Bakbekwaam? Abonneer je dan op de Bakbekwaam-nieuwsbrief, en ontvang maandelijks al het nieuws over leren en werken in je mailbox!

Nieuws uit de branche