Cover voor Nieuwe ronde STAP-subsidie trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie trainingen en opleidingen

Wees er op tijd bij!

Doordat de STAP-regeling in de loop van 2023 meerdere keren is aangepast, is de informatie in dit bericht niet meer actueel. Actuele informatie lees je in het bericht STAP-subsidie alleen nog voor OCW-erkende opleidingen.

Op 1 mei start een nieuwe aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal 1000 euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Ook diverse opleidingen in de bakkerijsector komen voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Werkenden en werkzoekenden kunnen met ingang van dit jaar een STAP-budget van maximaal 1000 euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze individuele subsidie met de naam STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) kan worden gebruikt voor het volgen van een training, cursus of opleiding om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Hoe kom je in aanmerking voor de subsidie?

  • Wie zich aanmeldt voor een training met branche-erkenning, ontvangt van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs voor de gekozen training.
  • Met dit bewijs kun je de STAP-subsidie aanvragen via het STAP-portaal van UWV.
  • De kosten voor de opleiding of training worden door UWV aan de opleider vergoed.

De opleidingen en trainingen die binnen de bakkerijbranche in aanmerking komen voor een STAP-subsidie, vind je via de pagina Opleidingen en trainingen.

  • STAP-subsidie voor deze trainingen kan vanaf 1 mei tot en met 30 juni 2022 worden aangevraagd.
  • De training moet binnen drie maanden (maar niet eerder dan vier weken) na de aanvraag starten.
  • Je kunt per jaar één keer een STAP-subsidie aanvragen.
  • In 2022 is er voor het tijdvak van mei en juni maximaal 36,1 miljoen euro aan STAP-subsidie beschikbaar. Op is op, dus wees er op tijd bij!

Welke trainingen zijn branche-erkend?

In de komende weken worden de branche-erkende trainingen in de bakkerijsector voor zover mogelijk opgenomen in het scholingsregister van DUO, dat is gekoppeld aan de STAP-subsidie. Het gaat om de volgende opleiders en trainingen:

Foodbase

Bakery Sweets Center

IJscentrum

HAS Hogeschool

Bakery Institute

Het Bakery Instituteheeft zijn trainingen laten erkennen bij de SVH. Ook deze trainingen komen daarom in aanmerking voor financiering vanuit de STAP.

Volg voor informatie over de trainingen die je al op 1 mei kunt aanvragen ook de social media van Bakbekwaam en de berichtgeving in vakbladen en via brancheorganisaties.

Nieuws uit de branche