Cover voor Subsidie voor ontwikkeladvies praktisch opgeleiden

Subsidie voor ontwikkeladvies praktisch opgeleiden

Traject voor medewerkers op mbo-2-niveau

Heb je praktisch opgeleide medewerkers in dienst met een opleiding op maximaal mbo-2-niveau? Tot en met 18 december 2023 kunnen loopbaanadviseurs of hun opdrachtgevers (bijvoorbeeld een bakkerij-ondernemer) subsidie aanvragen voor een ontwikkeladvies voor praktisch opgeleide medewerkers.


In het kort

 • Er is subsidie beschikbaar voor ontwikkeladviestrajecten waarin praktisch opgeleide medewerkers aan de slag gaan met hun loopbaan en inzetbaarheid tot hun pensioen.
 • De subsidie bedraagt € 700,- per afgerond ontwikkeladviestraject voor medewerkers op maximaal mbo-2-niveau.
 • Bij het indienen van de subsidieaanvraag moet het ontwikkeladviestraject zijn afgerond.
 • De subsidieaanvraag sluit op 18 december 2023.
 • Voor de subsidie gelden specifieke voorwaarden.

Wat is het ontwikkeladviestraject?

Het ontwikkeladviestraject is bedoeld om praktisch opgeleide medewerkers aan te moedigen zelf met hun loopbaan aan de slag te gaan en daarbij na te denken over hoe ze tot hun pensioen kunnen blijven werken.

Het ontwikkeladvies geeft inzicht in:

 • de toekomstmogelijkheden van het huidige werk;
 • de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de medewerker;
 • welke scholing nodig is.

Uit een ontwikkeladviestraject komt een persoonlijk ontwikkelplan. Daarin beschrijft de medewerker welke acties hij of zij onderneemt om aan het werk te blijven tot het pensioen.

Subsidieregeling ontwikkeladvies praktisch opgeleiden

De subsidie:

 • bedraagt € 700,- per afgerond ontwikkeladviestraject dat wordt uitgevoerd door een loopbaanadviseur die aan specifiek omschreven kwaliteitseisen voldoet;
 • is bedoeld voor ontwikkeladviestrajecten voor medewerkers met maximaal een opleiding op mbo-2-niveau (medewerkers met als hoogste opleiding basisonderwijs, vmbo, mbo-1/mbo-entree of mbo-2, of medewerkers die geen opleiding hebben afgerond);
 • geldt voor trajecten die vanaf 2 oktober 2023 zijn gestart en bij het indienen van de subsidieaanvraag zijn afgerond;
 • kan worden aangevraagd tot en met 18 december 2023, 17.00 uur, door de loopbaanadviseur, diens werkgever of de opdrachtgever.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet het traject voldoen aan verschillende eisen. Zo zijn er bijvoorbeeld eisen aan de inhoud van het ontwikkeladviestraject, het aantal en de duur van de gesprekken tussen de loopbaanadviseur en de medewerker, en de gegevens die je bij de aanvraag moet aanleveren.

In totaal is er voor deze subsidieregeling € 599.900 beschikbaar. De subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van ontvangst.

Meer informatie over de subsidie ontwikkeladvies

Nieuws van Bakbekwaam in je mailbox?

Wil je eenvoudig op de hoogte blijven van actuele informatie op Bakbekwaam? Abonneer je dan op de Bakbekwaam-nieuwsbrief, en ontvang maandelijks al het nieuws over leren en werken in je mailbox!

Nieuws uit de branche