Cover voor Opnieuw succesvolle FUTUREMAKERS in Leeuwarden

Opnieuw succesvolle FUTUREMAKERS in Leeuwarden

Meer dan helft studenten vindt een match

Op 12 oktober vond de tweede editie van FUTUREMAKERS in Leeuwarden plaats. Bijna 90 studenten gingen met 30 bedrijven in gesprek voor reguliere banen, leerwerkplekken, stages en onderzoeksopdrachten. Zonder ingewikkelde sollicitatieprocedures, gesprekken in driedelig pak en de zenuwen die daar meestal bij horen. Uit de evaluatie blijkt dat meer dan de helft van de studenten en werkzoekenden ‘ja’ antwoordde op de vraag of er een match gevonden is.

Opnieuw succesvolle editie

Vorig jaar vond het matchmaking-evenement ook in Leeuwarden plaats. Ook toen was dit succesvol, maar het was toen nog zoeken naar de juist invulling. Met de ervaring van vorig jaar en de editie in Vlaardingen van afgelopen juni was er nu een laagdrempelig programma op een toegankelijke locatie, in een informele sfeer.

De bakkerij- en foodbranche en de proces- en maakindustrie innoveren voortdurend en kunnen nieuw talent goed gebruiken. Van brood- en banketbakker tot technoloog, van operators tot kwaliteitsmedewerkers. Tijdens FUTUREMAKERS ontmoeten de toppers uit het bedrijfsleven en de volgende generatie elkaar. Op speelse wijze mixen en matchen bedrijven en studenten die op zoek zijn naar een baan, leerplekken, stages en onderzoeksopdrachten.

Matchen met bingo, pitchplaza en visitekaartjesspel

Via een bingokaart met stukjes logo van de aanwezige bedrijven konden de studenten en werkzoekenden bekijken welke bedrijven aanwezig waren. De eerste gesprekken vonden al snel plaats. Daarna werden alle bedrijven gevraagd om in één minuut het eigen bedrijf te pitchen, waarbij antwoord werd gegeven op de vraag ‘Wat heeft jouw bedrijf de jonge generatie te bieden?’ Bij alle bedrijven is er een toenemende vraag naar bakkers, operators, kwaliteitsmedewerkers en technologen. Na afloop konden de studenten lege visitekaartjes invullen en uitwisselen met de bedrijven, om zo in contact te komen en te blijven.

Studenten en werkzoekenden waardeerden de sfeer en dat het geen saaie banenmarkt was. De bedrijven vonden FUTUREMAKERS een goede gelegenheid om nieuw talent te ontdekken en nieuwe krachten te werven. “Wat een mooie opkomst van studenten. En de pitch vond ik spannend, maar er kwamen naderhand wel studenten gericht naar ons vragen”, vertelt een van de aanwezige HR-managers.

Over FUTUREMAKERS

FUTUREMAKERS is een initiatief van Stichting Bakkracht. De editie in Leeuwarden is georganiseerd in samenwerking met de bedrijvenverenigingen Bakery Sweets Center (opent in nieuw venster) en Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland (opent in nieuw venster). Daarnaast werken mee: Nederlands Bakkerij Centrum (opent in nieuw venster), Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (opent in nieuw venster), Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en jongerenorganisatie Claim Your Future (opent in nieuw venster).

Nieuws uit de branche