Cover voor Gezonde leefstijl: zo blijf je fit

Gezonde leefstijl: zo blijf je fit

Goed eten, voldoende bewegen en voldoende slapen en ontspannen, oftewel een gezonde leefstijl, helpen om fris en fit te blijven. Op Bakbekwaam vind je informatie en handige tips om met kleine stappen te werken aan een gezonde (of gezondere) leefstijl, of om je medewerkers daarbij te ondersteunen.

Sterker

Een gezonde leefstijl helpt om je beter te voelen en om je lichaam sterker te maken. Dat heeft meerdere voordelen: de kans op blessures en allerlei ziektes wordt kleiner, je kunt mentaal en lichamelijk meer aan en bij tegenslag herstel je sneller.

Fitter uit de nachtdienst

Zo helpt een gezonde leefstijl bijvoorbeeld ook bij nachtwerk: je komt fitter uit de nachtdienst en slaapt beter als je let op wat je eet, op welk moment je dat doet, en als je op je biologische klok let. In het novembernummer van Bakkerswereld vertelt Richard van Loon, medewerker van Dutch Bakery in Waalwijk, dat hij daardoor langer en beter slaapt: “Ik had in de ochtend vaak moeite om in te slapen en sliep onrustig. Met name de aanpassingen in mijn voeding en wat ik ’s ochtends doe voordat ik ga slapen, zorgen ervoor dat ik nu veel beter slaap.”

Richard ontdekte dat lichter eten en minder koffie drinken voor hem goed werkte. Ook ontbijt hij nu voor hij gaat slapen, hoewel hij altijd dacht dat dit niet goed was: “Als je even wat eet, word je niet wakker van de honger. Ik slaap nu snel in, maar slaap ook beter en langer door.”

Aan de slag met gezonde leefstijl?

Wil je zelf aan de slag met je leefstijl? Of wil je je medewerkers daarbij helpen en daarmee werken aan duurzame inzetbaarheid? Het werkt vaak goed om met kleine stappen te beginnen. Op Bakbekwaam lees je hoe je dit kunt aanpakken:

  • Informatie over en tips voor gezond werken in de nacht lees je op Gezond nachtwerk.

Het artikel ‘Leefstijl en nachtwerk: zo combineer je die twee het beste’ (opent in nieuw venster; inloggen met je Bakkerswereld-acccount) lees je in het novembernummer van Bakkerswereld .

Nieuws uit de branche