Cover voor 9-weekse opleiding Boulangerie

9-weekse opleiding Boulangerie

Duur
9 weken
Locatie
Zaandam
Kosten
€ 8.495, subsidie mogelijk
Uitvoerder
Bakery Institute

Doelgroep

Carrièreswitchers

Inhoud

Je leert de fasen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct: mengen, kneden, rijzen, verdelen, opmaken, fermenteren en bakken. De thema’s die aan de orde komen zijn gist, directe methode en voordegen, desem en vertraagde processen. Ook ga je aan de slag met viennoiserie, zoals croissants, pain au chocolat, koffiebroodjes, brioche en pâte levée.

In de opleidingen komen de eigenschappen van de grondstoffen zoals bloemsoorten, suikers, vetten et cetera aan de orde en leer je bakkersberekeningen maken van deegtemperaturen en recepthoeveelheden. Verder wordt stilgestaan bij de eindproducten die je kritisch leert beoordelen. Je kunt de werkwijze én onjuistheden herleiden en leert hoe je ze moet behandelen en bewaren in de praktijk.

Naast de vaktechnische aspecten wordt ook aandacht besteed aan het werken in een team, het plannen en organiseren van je werk, het hanteren van hygiënerichtlijnen en het beheer van grondstoffen. Zaken die je nodig hebt wanneer je als bakker aan de slag gaat!

De opleiding is gericht op carrièreswitchers. Voorkennis is geen vereiste, een leergierige houding en intrinsieke motivatie om het bakkersvak in te gaan wel!

Subsidie

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.