Cover voor 9-weekse opleiding Patisserie

9-weekse opleiding Patisserie

Duur
9 weken
Locatie
Zaandam
Kosten
€ 8.495, subsidie mogelijk
Uitvoerder
Bakery Institute

Doelgroep

Carrièreswitchers

Inhoud

In de patisserie heb je vergelijkbare processtappen en ingrediënten als in de boulangerie, maar is het pakket aan vaktechnieken veel breder. Je maakt onder andere zanddegen, cakes, beslagen, klassieke en moderne taarten en vullingen, schuim, soezen, bladerdegen, hartig banket, decoratie- en garneerwerk.

In de opleidingen komen de eigenschappen van de grondstoffen zoals bloemsoorten, suikers, vetten et cetera aan de orde en leer je bakkersberekeningen maken van deegtemperaturen en recepthoeveelheden. Verder wordt stilgestaan bij de eindproducten, die je kritisch leert beoordelen, kun je de werkwijze én onjuistheden herleiden en leer je hoe je ze moet behandelen en bewaren in de praktijk.

Naast de vaktechnische aspecten wordt ook aandacht besteed aan het werken in een team, het plannen en organiseren van je werk, het hanteren van hygiënerichtlijnen en het beheer van grondstoffen. Zaken die je nodig hebt wanneer je als bakker aan de slag gaat!

De opleiding is gericht op carrièreswitchers. Voorkennis is geen vereiste, een leergierige houding en intrinsieke motivatie om het bakkersvak in te gaan wel!

Subsidie

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.