Doelgroep
Ambitieuze professionals die willen groeien in het vak. Je werkt al in een bakkerij, of bij een toeleverancier, maar wilt graag meer inzicht in grondstoffen en processen.
Inhoud
Technologische verdieping, daar gaat het om. Je leert tijdens de cursus Bakkerijtechnologie alles over de eigenschappen van grond- en hulpstoffen, processing en de feitelijke bereiding. Na de theorie toets je jouw kennis in de praktijk.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- algemene introductie
- bereidingsprocessen van brood
- basis unit operations: kneden, rijzen, bakken, bewaren en varianten hierop
- beschuit, roggebrood en zuurdesembrood
- banket: degen (korst, vet/suiker) en beslagen (cake, kapsel en soezen)
- chocolade, cacaoboteralternatieven
- suikerwerk
- eigenschappen en functies van grond- en hulpstoffen
- de functie van processing
- de relatie tussen grond- en hulpstoffen, processing en het eindproduct
De cursus bestaat uit 14 bijeenkomsten van 17.30 uur tot 20.45 uur en twee practicumdagen. De cursus wordt afgesloten met een toets of individuele opdracht. De doorlooptijd van de cursus is 5 maanden.
Kosten
De cursus kost € 2.995,- exclusief btw en catering.