Cover voor Bakkerijtechnologie

Bakkerijtechnologie

Duur
5 maanden
Locatie
Den Bosch
Kosten
€ 2.733, subsidie mogelijk
Uitvoerder
HAS Hogeschool

Doelgroep

Ambitieuze professionals die willen groeien in het vak. Je werkt al in een bakkerij, of bij een toeleverancier, maar wilt graag meer inzicht in grondstoffen en processen.

Inhoud

Technologische verdieping, daar gaat het om. Je leert tijdens de cursus Bakkerijtechnologie alles over de eigenschappen van grond- en hulpstoffen, processing en de feitelijke bereiding. Na de theorie toets je jouw kennis in de praktijk.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • algemene introductie
  • bereidingsprocessen van brood
  • basis unit operations: kneden, rijzen, bakken, bewaren en varianten hierop
  • beschuit, roggebrood en zuurdesembrood
  • banket: degen (korst, vet/suiker) en beslagen (cake, kapsel en soezen)
  • chocolade, cacaoboteralternatieven
  • suikerwerk
  • eigenschappen en functies van grond- en hulpstoffen
  • de functie van processing
  • de relatie tussen grond- en hulpstoffen, processing en het eindproduct

De cursus bestaat uit 14 bijeenkomsten op donderdag van 17.30 uur tot 20.45 uur en twee practicumdagen. De cursus wordt afgesloten met een toets of individuele opdracht. De doorlooptijd van de cursus is 5 maanden.

Subsidie

  • De cursus kost € 2733,- ex btw
  • Vanaf 1 maart 2022 komt deze training in aanmerking voor de STAP-subsidie (€ 1.000 per jaar).