Cover voor Communicatie in het team

Communicatie in het team

Duur
4 dagdelen
Locatie
Incompany
Kosten
€ 5.525 per groep, subsidie mogelijk
Uitvoerder
FoodBase

Doel

Effectief communiceren met collega’s

Doelgroep

Teams in de ambachtelijke en industriële bakkerij

Inhoud

Hoe werk je effectief samen met je collega’s? Hoe communiceer je met elkaar? Spreken jullie elkaar aan op niet nagekomen afspraken? Hoe geef je elkaar feedback? Begrijp je wat die ene collega bedoelt, of luister je vooral naar hoe hij of zij het zegt? Als je beter wilt communiceren binnen het team en daardoor beter wilt samenwerken, dan is de training Communicatie in het team een stap in de goede richting.

In deze training leer je hoe je effectief kunt communiceren met collega’s. Je maakt kennis met verschillende gesprekstechnieken en het effect van jouw stijl van communiceren op je collega’s.

Je leert hoe je invloed kunt uitoefenen op het effect van je communicatie, en hoe je feedback kunt geven en ontvangen. Je leert door voorbeelden uit jullie eigen praktijk hoe je beter met weerstand en mogelijke conflicten om kunt gaan. De training is zeer praktijkgericht en de trainingsbijeenkomsten zijn interactief. Je leert niet alleen van de trainer en door veel te oefenen, maar je leert ook over én van elkaar.

Bij een van de bijeenkomsten is ook een acteur aanwezig. Hierdoor oefen je niet alleen met elkaar, maar ook met een ‘vreemde’. Door te onderzoeken leer je of jij op zo’n manier kunt communiceren dat de ander je begrijpt én dat de samenwerkingsrelatie goed blijft. Je kunt direct na afloop van de training in de praktijk aan de slag met de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan.

Subsidie

Deze training wordt gesubsidieerd door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf: de training kost € 5.525 per groep, na aftrek van de subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf is dat € 3.038,75 per groep, exclusief btw.