Cover voor Frank Haasnoot: patisserie

Frank Haasnoot: patisserie

Duur
2 dagen
Locatie
Zaandam
Kosten
€ 775, subsidie mogelijk
Uitvoerder
Bakery Institute

Niveau

Basisniveau voorkennis patisserie

Inhoud

In deze tweedaagse training ga je aan de slag met de nieuwste patisserierecepten van Frank Haasnoot. Deze ervaren toppatissier blinkt uit in creativiteit en neemt je mee in een range aan mooie technieken waaronder zijn signature-decoraties. Je gaat in subgroepen aan de slag met verschillende recepten variërend van entremets, taarten, cakes en andere verfijnde patisserie. De training geeft jouw kennisrepertoire een boost en maakt het mogelijk om unieke, eigentijdse en stijlvolle patisserie neer te zetten.

De training is een afwisseling van uitleg en demonstratie door Frank en in teams zelf aan de slag met de recepten. Tijdens de training staan maar liefst 8 verschillende taarten centraal die elk weer bestaan uit zo’n 3 tot 4 unieke recepten. De recepten zullen per subgroep verdeeld worden zodat iedereen zich over een deel ontfermt. Natuurlijk zal Frank de belangrijkste technieken zoveel mogelijk plenair uitleggen en demonstreren. Je werkt zelf aan diverse onderdeel en maakt met elkaar een prachtige showtafel waarop alle producten staan. In het laatste dagdeel zal er wat meer centraal behandeld worden en is er volop gelegenheid om foto’s te maken van de eindproducten. Na afloop van de training neem je het lesmateriaal en ook een aantal taarten mee naar huis en is het tijd om de geleerde kennis in praktijk te brengen.

Subsidie

  • De training kost € 775. Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 40%.
  • Vanaf 1 maart 2022 komt deze training in aanmerking voor de STAP-subsidie (€ 1.000 per jaar).