Cover voor Gespecialiseerd ijsbereider

Gespecialiseerd ijsbereider

Duur
6 weken
Locatie
Vlaardingen
Kosten
€ 1.470
Uitvoerder
IJscentrum

Doel

Aan het eind van deze training kun je:

  • eigen ijscreaties te ontwikkelen in de vorm van ijstaarten, ijsgebak, ijscoupes en ijsdesserts;
  • een presentatie verzorgen van zelf-ontwikkelde ijscreaties, volgens een vooraf bepaald thema. De productie hiervan moet vastgelegd worden in een verantwoord en efficiënt productieschema.

Doelgroep

Iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil verdiepen in het ontwikkelen en presenteren van nieuwe ijscreaties. Met de certificaten voor Vaktechniek en Technologie ben je bovendien goed op weg om SVH Meesterijsbereider te worden.

Vooropleiding

Deelnemers kunnen aantonen de training IJsbereider of een training van gelijkwaardig niveau met goed gevolg te hebben afgerond. Voldoende praktijkervaring in het bereiden van ambachtelijk ijs is noodzakelijk.

Beschrijving

  • Dag 1 – Bereiden van de basiselementen van ijsgebak
  • Dag 2 – Inzetten van diverse soorten ijsgebak
  • Dag 3 – Presenteren van ijs in de vitrine en de opbouw van ijscoupes
  • Dag 4 – Afwerkingstechnieken van ijsgebak
  • Dag 5 – Bereiden en presenteren van ijsdesserts
  • Dag 6 – Presentatie van de eindopdracht
  • Dag 7 – Examen

De training duurt 7 dagen in 6 (meestal aaneengesloten) weken. De 7e dag is een examendag.