Cover voor Handgemaakt brood: Scandinavisch

Handgemaakt brood: Scandinavisch

Duur
2 dagen
Locatie
Zaandam
Kosten
€ 425, subsidie mogelijk
Uitvoerder
Bakery Institute

Doelgroep

Bakkerijmedewerkers

Inhoud

In Noorwegen wordt net als in Nederland veel brood gegeten. Veelal snijden ze zelf dikke plakken van een stevig brood (bijvoorbeeld grovbrood met hele granen). Een ‘fika’ is dan weer een typisch Zweeds gebruik waarbij men in gezelschap een koffiebreak houdt met brood, patisserie of viennoiserie. Slenter door Kopenhagen en binnen de kortste keren kom je een ‘bageri’ tegen. Je zult je verwonderen over de rij klanten die soms zelfs buiten staat voor een voedzaam rogge- of haverbrood.

We gebruiken enkelvoudige grondstoffen en maken degen zowel op de hand als met de machine. Je maakt onder andere Noors brood op basis van spelt, rogge en zaden, tunnbröd (Zweeds platbrood), knäckebröd, kanelbullar en havregryn brød (brood op basis van desem en een haverkookstuk).

Subsidie

De training kost € 425. Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.