Cover voor Idee-ontwikkeling voor foodconcepten

Idee-ontwikkeling voor foodconcepten

Duur
2 maanden
Locatie
Den Bosch
Kosten
€ 1.420, subsidie mogelijk
Uitvoerder
HAS Hogeschool

Doelgroep

Foodprofessionals op mbo+-/hbo-niveau met interesse in conceptontwikkeling.

Inhoud

Tijdens deze korte cursus benaderen we ideevorming voor conceptontwikkeling vanuit drie aanvliegroutes:

– de consument
– een ingrediënt
– een visie (minder vlees/gezonder)

Vanuit deze aanvliegroutes gaan we aan de slag met drie opdrachten. Bij elke opdracht is het doel om tot zoveel mogelijk verschillende conceptideeën te komen.

Na afloop van elke opdracht leggen we de link naar hoe je deze technieken kunt gebruiken binnen je eigen praktijk. Natuurlijk bespreken we ook wat een concept eigenlijk is en wat je als startpunt nodig hebt om de creatieve fase in te gaan. In de vijfde bijeenkomst kijken we terug met een presentatie per cursist op wat je geleerd hebt en kijken we vooruit hoe je dit in je eigen praktijk kunt toepassen.

De cursus is ontwikkeld voor foodprofessionals op mbo+-/hbo-niveau met interesse in conceptontwikkeling.  Deze cursus geeft inzicht in het ontwikkeltraject van foodconcepten en helpt de deelnemer om een bredere kijk te ontwikkelen en een goede gesprekspartner te zijn voor verschillende disciplines in het innovatietraject. Zowel de foodmarketeer als de productontwikkelaar verbreden met deze cursus hun kennis en vaardigheden.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 13.00 uur tot 17.30 uur en 1 bijeenkomst (de vijfde) van 15.00 uur tot 17.30 uur. De doorlooptijd van de cursus is 2 maanden.

Toelatingseisen

  • Werkzaam in een food(marketing)omgeving of affiniteit met food.
  • Werkzaam op minimaal mbo+-/hbo-niveau.

Subsidie

  • De cursus kost € 1.420 exclusief btw.
  • Vanaf 1 maart 2022 komt deze training in aanmerking voor de STAP-subsidie (€ 1.000 per jaar).