Cover voor IJs en patisserie

IJs en patisserie

Duur
4 dagdelen
Locatie
Vlaardingen
Kosten
€ 605
Uitvoerder
IJscentrum

Doel

Aanleren van technieken voor het bereiden en verwerken van ijs en patisserie-elementen tot ijsgebak en ijsdesserts.

Doelgroep

Iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil bekwamen in het ontwikkelen van nieuwe producten en het ontwerpen en presenteren van moderne ijscreaties.

Vooropleiding

Cursisten kunnen aantonen dat ze de cursus IJsbereider of een cursus van gelijkwaardig niveau met goed gevolg hebben afgerond.

Beschrijving

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Bereiden van diverse ijssoorten.
  • Bereiden en verwerken van diverse beslagsoorten.
  • Bereiden en verwerken van schuimsoorten.
  • Bereiden en verwerken van verschillende glaçages.
  • Verwerken van zelfgemaakte patisserie in en op ijstaarten en -gebak.
  • Verwerken van chocolade tot decoraties en garnituren.
  • Verwerken van diverse ijssoorten in dessertglaasjes.
  • Presenteren van ijstaarten, ijsgebak en ijsdesserts.

Werkvormen:

  • De patisserie-onderdelen worden in een klassikale demonstratie uitgelegd, waarna deelnemers hiermee zelf aan de slag gaan.
  • Er wordt gewerkt in groepjes van 2 personen.
  • Ieder groepje presenteert aan het eind van de cursus hun producten.

De cursus wordt aangeboden in 4 aaneengesloten dagdelen, verdeeld over 2 dagen.

Subsidie

Vanaf 1 april 2022 komt deze training in aanmerking voor de STAP-subsidie (€ 1.000 per jaar).