Cover voor Ontwikkelbijeenkomst assessoren: panelgesprek

Ontwikkelbijeenkomst assessoren: panelgesprek

Duur
1 dagdeel
Locatie
In overleg met het ROC
Kosten
€ 112, subsidie mogelijk
Uitvoerder
FoodBase

Doel

Je bent assessor en beoordeelt regelmatig examenkandidaten van het ROC tijdens hun praktijkexamens, of gaat dit doen. Om assessor te blijven en je kennis en vaardigheden te onderhouden en verbreden, moet je één keer per vier jaar een ontwikkelbijeenkomst bijwonen. Dit zijn korte bijeenkomsten met een duidelijk thema.

Doelgroep

Assessoren uit de ambachtelijke bakkerij (praktijkbegeleiders) en onderwijs (docenten) die de assessorentraining hebben gevolgd en die zijn ingeschreven in het assessorenregister van Examenwerk.

Beschrijving

De bijeenkomst is een combinatie van korte, toegepaste theorie en veel praktijkvoorbeelden en oefeningen.

Thema 2: Het panelgesprek
Beoordelen gaat niet alleen over goed observeren en op basis daarvan beoordelen. Bij sommige vormen van beoordelen moet je examenkandidaten ook bevragen op wat ze gedaan hebben en waarom ze het zo gedaan hebben. Een van deze vormen is het panelgesprek.

Subsidie

Deze training wordt voor praktijkbegeleiders uit de bakkerijbranche gesubsidieerd door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. De training kost € 112 per deelnemer bij minimaal 8 deelnemers; na aftrek van de subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf ontvangt het bedrijf van de deelnemer alleen een btw-factuur van € 23,52.