Cover voor Suikerverlaging

Suikerverlaging

Duur
1 dag
Locatie
Wageningen
Kosten
€ 580
Uitvoerder
FoodBase

Doelgroep

Iedereen die te maken heeft met suikerverlaging in producten. Je leert wat de rol van suiker is in de voedingsmiddelen. Deze kennis kan direct worden toegepast op jouw eigen producten of productcategorieën.

Inhoud

De klant vraagt om gezondere produc­ten met minder (toegevoegde) suiker. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze training krijg je theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van vervanging van (toegevoegde) suiker.

In de training komen onderstaande onderwerpen aan de orde:

  • Wat zijn de effecten van suiker op de gezondheid?
  • Wat zijn de effecten van de verschillende suikervervangers op de gezondheid?
  • Technologische gevolgen van verlagen/vervangen van suiker.

Toelatingseisen

Minimaal mbo werk- en denkniveau.