Na deze training kun je met verschillende typen machines werken en zelfstandig ijs maken. Daarnaast heb je de basiskennis van grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving, onderhoud en werking van de apparatuur onder de knie. Ook presentatie is een belangrijk aspect tijdens deze training.
Doelgroep
Iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden wil leren.
Beschrijving
Deze cursus duurt 5 dagen, verdeeld over 5 (meestal aaneengesloten) weken. Daarna volgt 1 examendag. Er is ook een weekcursus.
De cursus is thematisch opgebouwd. Elke dag heeft een eigen thema en wordt verzorgd door een specialist. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Het proces van ijsbereiden, kennismaken met de apparatuur en de hygiëne-eisen volgens de hygiënecode.
- Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende melkproducten. Wet- en regelgeving in de dagelijkse praktijk.
- Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende suikers.
- Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende bindmiddelen.
- Proefondervindelijk vruchtenijs bereiden.
- Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende percentages droge stof. Het verwerken van variegato’s.
Na het volgen van deze cursus kun je deelnemen aan het examen IJsbereider. Het examengeld is niet opgenomen in de prijs van de cursus.