Doelgroep
Bakkerijmedewerkers
Inhoud
Je verdiept je in de wereld van de veelal zoete getoerde en ongetoerde gistdegen zoals croissants, Deens luxe, briochedegen en ook een pâte levée, een prachtig basisdeeg voor veel toepassingen.
In deze week leer je wat de succesfactoren zijn bij het bereiden van een écht goede Franse croissant, ga je terug naar de basis in grondstoffen en handelingen, wordt er gewerkt met degen die twee of zelfs drie dagen ‘onderweg’ zijn en maak je de heerlijkste verwennerijen waar consumenten zowel bij brood- als banketbakkerijen voor omrijden. Ook laten we je zien hoe je het best via de vriezer kunt werken om gebruik te maken van chargematige productie.
Je maakt onder andere croissants, pain au chocolat, koffiebroodjes met verschillende vullingen, scones, pâte levée, (meergranen)brioche, cinnamon rolls, suikerbrood, hamkaascroissants en andere hartige heerlijkheden, danish, tarte du mitron, en als bonus maak je ook de allerlekkerste desemstol!
Subsidie
De training kost € 995. Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 40%.