Doel
- begrijpen van de belangrijkste principes van voedselveiligheid
- kennis van hygiëneregels en -procedures
- inzicht in risico’s en gevaren met betrekking tot voedsel
- vaardigheden voor het nemen van preventieve maatregelen
- correcte handhygiëne en persoonlijke bescherming
Doelgroep
Professionals in de horeca, voedselproductie, catering, supermarkten en andere sectoren waar voedsel wordt verwerkt of geserveerd, en medewerkers die direct of indirect in aanraking komen met voedsel.
Inhoud
- belang van voedselveiligheid
- microbiologische gevaren en besmettingsroutes
- persoonlijke hygiëne en gedrag
- reiniging en desinfectie
- temperatuurbeheersing en voedselopslag
- voedselveiligheidsplannen en HACCP
Na afloop van deze workshop beschik je over de basiskennis van HACCP, hygiëne en voedselveilig werken. Daarnaast leer je om je collega’s te motiveren, aan te spreken en te betrekken bij het voedselveilig produceren van levensmiddelen.
Kosten en subsidie
Deze training kost € 405 exclusief 21% btw. Bakkers die aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf afdragen, komen in aanmerking voor 35% subsidie over het bedrag exclusief btw. Mail daarvoor de factuur van de training naar info@sociaalfondsbakkersbedrijf.nl. De factuur moet de volgende gegevens bevatten: industrie of ambacht, aantal deelnemers aan de training, en datum/data en kosten van de training.