Doelgroep
Foodprofessionals actief in processen van voedselproductie.
Inhoud
Cursisten krijgen inzicht in de risico’s van micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. De micrologische houdbaarheid van voedingsmiddelen wordt besproken, evenals het verlengen daarvan door product- en procesfactoren. Na afloop hebben cursisten aantoonbaar inzicht in en kennis van toxische stoffen en pathogene micro-organismen. Verschillende onderzoekstechnieken passeren de revue en ook ketenverantwoordelijkheid en risicobeheersing komen aan bod.
De cursus bestaat uit 8 lesavonden (dinsdag van 17.30 – 20.45 uur) bestaande uit een combinatie van theorie en praktijk en 1 toetsavond in een periode van 3 maanden.
Toelatingseisen
Een afgeronde, relevante opleiding op ten minste havo-5- of mbo-niveau-4 (denk aan MAS, MLO).
Kosten
De cursus kost € 1550, exclusief btw, catering en studiemateriaal.