Cover voor Voedselveiligheid en houdbaarheid

Voedselveiligheid en houdbaarheid

Duur
3 maanden
Locatie
Den Bosch
Kosten
€ 1.314, subsidie mogelijk
Uitvoerder
HAS Hogeschool

Doelgroep

Foodprofessionals actief in processen van voedselproductie.

Inhoud

Cursisten krijgen inzicht in de risico’s van micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. De micrologische houdbaarheid van voedingsmiddelen wordt besproken, evenals het verlengen daarvan door product- en procesfactoren. Na afloop hebben cursisten aantoonbaar inzicht in en kennis van toxische stoffen en pathogene micro-organismen. Verschillende onderzoekstechnieken passeren de revue en ook ketenverantwoordelijkheid en risicobeheersing komen aan bod.

De cursus bestaat uit 8 lesavonden (dinsdag van 17.30 – 20.45 uur) bestaande uit een combinatie van theorie en praktijk en 1 toetsavond in een periode van 3 maanden.

Toelatingseisen

Een afgeronde, relevante opleiding op ten minste havo-5- of mbo-niveau-4 (denk aan MAS, MLO).

Subsidie

  • De cursus kost € 1.314.
  • Vanaf 1 maart 2022 komt deze training in aanmerking voor de STAP-subsidie (€ 1.000 per jaar).